Nederlands MediaNetwerk

Sony Computer Entertainment Benelux verkoopt 1 miljoen PS3's

Sony Computer Entertainment Benelux (SCEB) behaalt deze maand opnieuw een mijlpaal. Nadat het bedrijf afgelopen maand de 1.000.000ste PlayStation Portable (PSP) in de Benelux registreerde, zijn er sinds de Benelux-lancering in maart 2007 inmiddels ook 1 miljoen PlayStation 3-consoles (PS3) in de Benelux verkocht.

“De PS3-verkopen kennen een spectaculaire stijging sinds de introductie van het nieuwe model in september 2009. Na een zeer goed 2010 - waarin we het best verkopende softwareplatform zijn gebleken - en met de introductie van de PlayStation Move, de video on demand dienst MUBI en exclusieve games als Gran Turismo 5, Heavy Rain en God of War III, verwachten we ook voor 2011 weer spectaculaire ontwikkelingen. We zijn ervan overtuigd dat we iedereen kunnen blijven voorzien van uitzonderlijke games en de nieuwste content” aldus Bart van de Giessen, Managing Director Sony Computer Entertainment Benelux.

Sinds de lancering van PS3 in november 2006 werden wereldwijd al meer dan 41 miljoen exemplaren verkocht, waarvan meer dan 16 miljoen in Europa. Inmiddels zijn er bijna 2.000 titels verkrijgbaar voor de PlayStation 3. Het systeem staat al jaren garant voor topentertainment. Gamers worden deze eindejaarsperiode verwend met Gran Turismo 5, de ultrarealistische racesimulator. Begin volgend jaar staan er nog meer exclusieve toptitels op het programma waaronder LittleBigPlanet 2, Motorstorm Apocalypse, Killzone 3, Socom: Special Forces en PlayStation Move Heroes.

Het gratis online platform PlayStation Network (PSN) maakt een belangrijk deel uit van het succes van de PS3. Content downloaden in de PlayStation Store, online gamen, chatten met familie en vrienden over de hele wereld en het surfen op het internet zijn enkele van de mogelijkheden die het PSN biedt. Het online platform stelt PS3-gebruikers in staat om een wereld aan entertainment te ontdekken die verder gaat dan alleen gaming. Met de introductie van nieuwe toepassingen worden steeds meer doelgroepen aangesproken. Zo is er bijvoorbeeld VidZone: de gratis videoclipdienst die duizenden muziekvideo’s bevat. Daarnaast is de PS3 helemaal klaar voor 3D-content om de best mogelijke speel- en kijkervaring te bieden.

www.playstation.com

 

 

Weergaven: 46

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden