Nederlands MediaNetwerk

The Content Factory sterk vertegenwoordigd op Filmfestival Cannes

Tijdens de 64e editie van het Filmfestival van Cannes is het Nederlandse filmproductiehuis The Content Factory (TCF) sterk vertegenwoordigd. Naast het vertonen van hun laatste productie, de internationale actiefilm Amsterdam Heavy, en de kortfilm Demon Games, zijn ze opgenomen in het Producers Network en met nog vier grote internationale producties in de planning, is TCF een opkomende speler in de internationale filmmarkt.  

 

The Content Factory is in 2007 opgericht door producenten Rik Sinkeldam en Maurice Engelen. Ze richten zich met name op internationale producties en -samenwerkingsverbanden. TCF heeft meerdere kortfilms geproduceerd en in 2009 hun eerste speelfilm, genaamd Life is an Art. Andere producties volgden, waaronder Vrij Spel, onder regie van Karim Traïdia (De Poolse Bruid, Oscar nominatie ‘Beste Buitenlandse Film’ in 1999). Op het moment zijn er vier internationale filmproducties in ontwikkeling: Diablo (actiefilm met o.a. Danny Trejo, Michael Madsen, Rik Sinkeldam), Floating Orchid (actiefilm waarvoor Dolf Lundgren benaderd is), Room 8 (horrorfilm met o.a. Sean Bean, Brian Cox), Breach (high-pace actiefilm waarvoor Adrian Brody benaderd is, met o.a. Dorien Rose Duinker, Rik Sinkeldam).

 

Sinkeldam is naast producent ook acteur. In de internationale actiefilm Amsterdam Heavy, geproduceerd door The Content Factory en Funny How Films (USA) in samenwerking met Paradigm Pictures (USA), vertolkt Sinkeldam de mannelijke hoofdrol. Hij speelt JD, een gangster die zonder geheugen in een container op Schiphol ontwaakt en zich een weg baant door het criminele hart van Amsterdam, op zoek naar wie hij was. In de actiefilm zijn ook Michael Madsen (Kill Bill, Reservoir Dogs), Fajah Lourens, Jeroen Post, Dorien Rose Duinker, Alison Carroll en Johan De Paepe te zien en komen meerdere cameo’s voorbij van onder andere Horace Cohen, Jörgen Raymann en diverse K1 Champions. Amsterdam Heavy gaat in Cannes in première.

 

Dit jaar zijn Rik Sinkeldam en Maurice Engelen opgenomen in het Producers Network van het Filmfestival van Cannes. Het Producers Network is een initiatief dat in 2004 in het leven is geroepen ter bevordering van internationale samenwerking in de filmindustrie. Toegelaten worden tot dit netwerk is een bevestiging van staat van dienst, welke vele internationale deuren opent.

www.AmsterdamHeavy.com

Weergaven: 175

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden