Nederlands MediaNetwerk

Vanaf half november zijn de Amerikaanse topseries The Mentalist en Castle terug op televisie. Seizoen drie van The Mentalist ging pas eind september in Amerika in première, maar is over een paar weken al te zien bij SBS 6. Castle gaat verder met nieuwe afleveringen van het succesvolle tweede seizoen. De twee series zijn vanaf 11 november om 20.30 en 21.30 uur te zien bij SBS 6.

De in Amerika geproduceerde series zijn een succes te noemen en behoren daar tot de best scorende series op de televisie. The Mentalist, van de makers van Criminal Minds en Bones, ontving voor het eerste seizoen in 2009 een People’s Choice Award, een prestigieuze Amerikaanse publieksprijs.

Castle, gemaakt door de mensen van X-Files en Prison Break, was met het eerste seizoen in de Verenigde Staten een van de best bekeken nieuwe series. Dit jaar werd een aflevering uit seizoen twee genomineerd voor maar liefst drie Emmy Awards. Maar ook in Nederland weten de series een hoop fans aan zich te binden. Naar het tweede seizoen van The Mentalist keken in ons land gemiddeld 889.000 kijkers en dit leverde een gemiddeld marktaandeel op van 16,0% in de voor SBS 6 belangrijke doelgroep 20-49 jaar. Castle werd in het eerste seizoen door gemiddeld 825.000 kijkers bekeken en had daarmee in de doelgroep 20-49 jaar een gemiddeld marktaandeel van 15,5%.

In The Mentalist draait het om detective Patrick Jane (gespeeld door de voor Golden Globes en Emmy Awards genomineerde Simon Baker) en zijn zoektocht naar Red John, de moordenaar van zijn vrouw en dochter. Jane is als adviseur verbonden aan het California Bureau of Investigation. Hij weet met een bijzonder oog voor detail de gedachten van mensen te lezen en zo grote, complexe misdaadzaken op te lossen. In de eerste aflevering heroverweegt Patrick zijn toekomst bij de CBI na zijn ontmoeting met Red John. En het team onderzoekt twee zeer deskundig uitgevoerde ontvoeringen.

De spannende misdaadserie Castle gaat over Rick Castle, succesvol schrijver van misdaadboeken. Als blijkt dat iemand de moorden uit zijn boeken kopieert, neemt het leven van de bestsellerauteur een onverwachte wending. In de nieuwste aflevering komt een poolreiziger om het leven tijdens een expeditie die live op televisie wordt gevolgd door een klas studenten. Als zijn lichaam opduikt in New York City krijgen Beckett en Castle te maken met een zaak waarin niets is wat het lijkt en alles op zijn kop zet.

www.sbs6.nl/thementalist
www.sbs6.nl/castle

Weergaven: 83

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden