Nederlands MediaNetwerk

TMG Distributie, onderdeel van Telegraaf Media Groep NV zal, naar verwachting, vanaf 1 december 2010 niet langer zelf het transport van dagbladen uitvoeren. Daarmee zal het eigen transportbedrijf DistriQ Transport, onderdeel van TMG Distributie, ophouden te bestaan.

DistriQ Transport vervoert de dagbladen van TMG van drukkerijen naar overlaadplaatsen en naar een deel van de depots, waarbij nu reeds een belangrijk gedeelte van de werkzaamheden is uitbesteed aan derde partijen. Daarnaast wordt ook het vervoer verzorgd voor een aantal externe klanten.

In de afgelopen jaren zijn vier van de vijf oorspronkelijke vestigingen van DistriQ Transport gesloten. Vandaag heeft TMG Distributie aan de ondernemingsraad om advies gevraagd over de sluiting van de laatste vestiging in Amsterdam. Het stoppen met zelfstandige uitvoering van vervoeractiviteiten is onvermijdelijk geworden omdat een deel van het werk is weggevallen en omdat het niet mogelijk is de kosten tegelijkertijd voldoende te laten dalen. Ook is het niet mogelijk gebleken DistriQ Transport te verkopen.

Bij DistriQ Transport werken thans circa 50 medewerkers. Bij het definitief worden van het voorgenomen besluit vervallen deze arbeidsplaatsen per 1 december 2010 en zal voor de betreffende medewerkers het thans vigerende Sociaal Plan van toepassing zijn. De vakbonden zijn hierover geïnformeerd. De bezorgorganisatie van TMG Distributie, die reeds verantwoordelijk is voor de bezorging van de kranten, zal in de toekomst ook het vervoer van de dagbladen gaan coördineren.

www.tmg.nl

Weergaven: 125

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden