Nederlands MediaNetwerk

Tweakers.net introduceert gratis Android-applicatie met store locator

Consumentenelektronica- en ict-nieuwssite Tweakers.net heeft een gratis Android-applicatie uitgebracht. Naast het dagelijkse nieuws en reviews kunnen bezoekers met de applicatie ook prijzen van hardware en elektronicaproducten vergelijken en de dichtstbijzijnde winkel opzoeken.

De Android-applicatie biedt het meest actuele nieuws op het gebied van technologie en consumentenelektronica, aangevuld met uitgebreide onafhankelijke reviews over de verschillende producten. Geregistreerde gebruikers kunnen niet alleen artikelen lezen, maar ook zelf via de applicatie reacties plaatsen. Tevens is de Pricewatch-database beschikbaar vanuit de applicatie.

De Pricewatch-database bevat momenteel meer dan twee miljoen prijzen van meer dan 370.000 producten, variërend van laptops, computercomponenten en mobiele telefoons tot televisies en fotocamera’s. Gebruikers van de applicatie kunnen bovendien eenvoudig checken welke winkels in hun directe omgeving deze producten aanbieden. Deze functionaliteit is exclusief in de mobiele applicaties te gebruiken en nog niet op de site Tweakers.net.

De Android-applicatie van Tweakers.net heeft net zoals de eerder gelanceerde iPhone-versie een strakke en intuïtieve interface. Gebruikers kunnen zelf bepalen welke navigatietabs ze selecteren op de homepage. Uiteraard bevat de applicatie ook een Twitter en mail functie.

"De Android-applicatie is een belangrijke toevoeging voor Tweakers.net", zegt Daniel Kegel, uitgever van Tweakers.net. "In de afgelopen periode heeft het verkeer op Tweakers.net vanaf dit platform een sterke groei doorgemaakt en ook vanuit onze community werd steeds vaker gevraagd om een specifieke Android-applicatie."

De Android-applicatie is de tweede mobiele applicatie van Tweakers.net. Eerder al werd een iPhone-app geïntroduceerd. "Uit onze statistieken blijkt dat inmiddels meer veertig procent van al het mobiele sitebezoek afkomstig is van een Android-device", aldus Kegel. "Na de introductie van de iPhone-applicatie zagen we direct een sterke stijging in de bezoekersaantallen vanaf dat platform. We hopen bij de Android-applicatie een zelfde effect te zien".

Tweakers.net is met meer dan 3,5 miljoen unieke bezoekers en 75 miljoen pageviews per maand de grootste consumentenelektronica- en technologiesite van Nederland. Tweakers.net bestaat ruim tien jaar en is sinds 2006 onderdeel van VNU Media. In 2009 is Tweakers.net verkozen tot Website van het Jaar, naast onderscheidingen voor de Beste Nieuwssite en Beste en Populairste Vergelijkingssite. Deze laatste titel werd in 2010 geprolongeerd.

De iPhone-applicatie is mede mogelijk gemaakt door Sony Ericsson en is ontwikkeld door Tweakers.net in samenwerking met IceMobile. De Tweakers.net Android-applicatie is nu gratis te downloaden via de Android Market.

www.Tweakers.net

 

Weergaven: 75

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden