Nederlands MediaNetwerk

[Vacature] PharmAccess zoekt een Senior Communicatie Manager

PharmAccess Foundation is enorm in beweging. Recent zijn diverse innovatieve nevenfondsen en samenwerkingsverbanden aangekondigd. Het Medical Credit Fund heeft net de Public Choice Award van de G20 SME Finance Challenge ontvangen uit handen van president Obama. Het aantal doelgroepen en samenwerkingspartners in Afrika en in de Westerse wereld breidt zich snel uit en dit vraagt om een effectieve en gedifferentieerde toepassing van alle moderne communicatiemedia. Om PharmAccess en al haar onderdelen strategisch te positioneren en onze communicatie te stroomlijnen, zoeken wij per direct een:

Senior Communicatie Manager voor maatschappelijk betrokken internationaal georiënteerde organisatie

PharmAccess Foundation
PharmAccess is een jonge, not for profit organisatie van Nederlandse origine. Onze missie richt zich op het verbeteren van de toegang tot kwalitatief goede gezondheidszorg in Afrika. Om dit te bereiken gaan we publiekprivate samenwerking aan met lokale partners en initiëren we resultaatgerichte programma’s. Ons gemotiveerde team van medische, financiële, socio-economische en administratieve experts is constant op zoek naar vernieuwende manieren om de kwaliteit en toegang tot gezondheidszorg in Afrika te verbeteren.

Onze werkwijze heeft er toe geleid dat de organisatie snel groeit. PharmAccess, opgericht in 2001, is actief in 31 Afrikaanse landen en heeft naast het hoofdkantoor in Amsterdam (ca. 60fte) vier regiokantoren in Afrika (ca. 40 fte).We hebben toonaangevende partijen aan ons weten te binden, zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Wereldbank, USAID, Heineken, Shell en de Rockefeller Foundation. PharmAccess stond aan de wieg van het Health Insurance Fund, het Investment Fund voor Health in Africa, het Medical Credit Fund en het in oprichting zijnde (peer-to-peer) MatchFund. PharmAccess combineert verschillende methodes om goed werkende lokale zorgsystemen op te bouwen: ziektekostenverzekeringen voor kwetsbare groepen in Afrika, investeringen in zorgaanbieders, kleine en betaalbare kredieten voor klinieken en certificering van zorgkwaliteit op basis van internationale standaarden.

Het communicatie team:
De uitdaging voor het communicatieteam ligt in het vertalen van de diversiteit aan programma’s en projecten naar een heldere boodschap. PharmAccess heeft behoefte aan een professioneel en proactief team dat de verschillende programma’s individueel en in hun onderlinge samenhang duidelijk naar buiten brengt. Door het voortdurend professionaliseren van de externe communicatie weet het team haar internationale zakelijke partners, donoren, filantropen en de (inter-)nationale media te informeren en te enthousiasmeren. Intern staat de afdeling midden in de organisatie en ondersteunt de directie, de programmamanagers en de kantoren in het buitenland. Het team moet de informatiespil worden binnen de organisatie. Hierin heeft het team de eerste stappen gezet, maar een volgende slag is noodzakelijk.

De ideale kandidaat:
Onze ideale kandidaat weet als geen ander deze interne en externe vertaalslag te maken. Als hoofd en meewerkend voorman van het communicatieteam “nieuwe stijl” ben je een sparring partner voor de directie en in staat om een nieuw communicatiebeleid te formuleren en dit om te zetten in concrete doelstellingen en acties. Je hebt ervaring met positionering, branding en reputatiemanagement en je weet echt te bouwen op deze gebieden. Je bent resultaatgericht, vernieuwend en weet ook aantoonbaar “social media” effectief in te zetten. Met je scherpe pen en analytisch vermogen ben je in staat om heldere teksten te schrijven voor verschillende media. Door je gedreven houding en je bekendheid met de wereld van internationale vraagstukken en ontwikkelingssamenwerking haal je op motiverende wijze het beste uit je team. Daarnaast voel je je thuis in een (politiek) complexe setting waarbij je op strategische wijze gebruik weet te maken van je uitgebreide netwerk en contacten met de pers. Je bent een inspirerende sparring partner op alle niveaus en een netwerker pur sang!

Functie-eisen:
• Aantoonbare ervaring met het opstellen van strategisch communicatiebeleid;
• Aantoonbare ervaring met positionering, branding en reputatiemanagement;
• Kennis en ervaring met veranderingsprocessen;
• Aantoonbare ervaring en interesse in “nieuwe-media”;
• Gedreven, proactief en creatief;
• Hoge mate van organisatie- sensitiviteit;
• Bezit een scherpe pen en een goed gevoel voor teksten; zowel in het Nederlands als in het Engels ( in woord en geschrift);
• Ervaren woordvoerder, in bezit van actief medianetwerk;
• Afgeronde W.O. opleiding;
• 7- 10 Jaar werkervaring in de communicatiebranche, waarvan minstens 4 jaar in een leidinggevende positie;
• In bezit van coachende kwaliteiten, meewerkend voorman met passie voor de missie van PharmAccess;
• Ervaring met fondsenwerving en internationale organisaties is een pre!

PharmAccess biedt:
Een uitdagende functie in een internationale werkomgeving en een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket met een brancheconform salaris. De fulltime werkweek bedraagt 40 uur. PharmAccess heeft een collectieve pensioen- en ziektekostenregeling, reiskostenvergoeding en 25 vakantiedagen per jaar op basis van een fulltime arbeidscontract.

Solliciteren:
Geïnteresseerde kandidaten die voldoen aan bovenstaand profiel kunnen tot en met dinsdag 16 november hun CV en motivatiebrief in het Engels sturen naar recruitment@pharmaccess.org onder vermelding van Senior Communicatie Manager. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met J. Dirven, HR Manager 020-566 71 58. Meer informatie over onze organisatie is te vinden op de website.

www.pharmaccess.org

Weergaven: 296

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden