Nederlands MediaNetwerk

Sinds juli 2001 woon ik met mijn vrouw en twee kinderen in de Bourgogne. Vanuit Frankrijk werk ik gewoon als freelance copywriter in Nederland en het Nederlands. Natuurlijk ga ik af en toe terug, om voeling te houden met de markt en de mensen. Maar het meeste werk doe ik toch letterlijk en figuurlijk op afstand.

In het begin waren er nog twijfels. Werkt het écht? Is Frankrijk niet te ver weg? Is de psychologische barrière niet te hoog? Kan 'Krek' überhaupt z'n brood nog wel verdienen? Dat was best eng. Maar ik had een fantastische start. Het eerste jaar in Frankrijk had ik meer werk dan verwacht (50% boven de geplande targets).

Feitelijk is er ook weinig veranderd. De communicatie gaat - net als voorheen - via e-mail en telefoon (skype!). En dan is het net of ik gewoon precies zoals mijn collega-freelancers in een flatje aan de gracht zit in plaats van in dit veel goedkopere boerderijtjeshuis.

De laatste tijd is het wat minder druk. Met name dit jaar (2009) zie ik mijn omzet teruglopen. Maar het schijnt overal een beetje slapjes te zijn, hoor ik wel eens op het nieuws. Inderdaad, de crisis slaat ook de Zuid-Bourgogne niet over.

Ik maak me niet echt zorgen. Als gevolg van het werken op afstand ben ik al bijna 10 jaar erg veel met het internet bezig. Het is mijn broodwinning om op 900 km van mijn belangrijkste marktgebied (Amsterdam) toch vindbaar te blijven. Zo heb ik me op natuurlijke wijze ontwikkeld tot SEO-specialist.

Dat werkt. Mijn eigen sites zijn uitstekend te vinden via de zoekmachines. Google je op 'freelance copy & concept', sta ik meestal in de top 5. Steeds vaker melden zich daardoor spontaan nieuwe klanten, die me inschakelen zonder me ooit gezien te hebben! Gewoon via de site van Krek. Copy & Concept!

Bovendien ben ik - om de lege uren te vullen - gestart met IMMOGO, een site waar mensen hun Franse huis te koop kunnen zetten. Veel service, een mooie presentatie in vier talen zonder enige investering vooraf. De verkoper betaalt mij 1% op basis van no cure no pay! Dat lijkt veel geld voor een advertentie en dat is het ook. Toch is er in Frankrijk een markt voor mijn aanpak. Hoe het precies werkt? Kijk op Immogo.

Tot zover mijn introductie op Medianetwerk. Ik zal proberen regelmatig terug te komen om wat te vertellen over het leven van een freelance copywriter in Frankrijk. Mocht je ook een emigratie naar la douce France overwegen, aarzel niet me te mailen met je eventuele vragen. Ik weet inmiddels de weg een beetje.

Weergaven: 120

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden