Nederlands MediaNetwerk

Het Delftse WeerAlarm.mobi lanceert de eerste weeralarmdienst op basis van MMS. Het is nu mogelijk om weerwaarschuwingen en weeralarmen van het KNMI automatisch op een mobiele telefoon te ontvangen. Een eenvoudige aanmelding via SMS volstaat om op de hoogte te blijven van extreem weer. Gebruikers kunnen een waarschuwing/alarm ontvangen voor een bepaalde provincie en voor een bepaald weersverschijnsel, van gladheid en sneeuwval tot wind- en waterhozen. Zij ontvangen via het MMS-bericht een op alarmfase ingekleurde kaart van Nederland en uitgebreide tekstuele informatie.

WeerAlarm.mobi is ingesprongen op een grote behoefte om tijdig en lokaal te worden gewaarschuwd voor naderend onheil. Recente gebeurtenissen, zoals in juli op de camping in Vethuizen en tijdens de opbouw van de Zwarte Cross - waarvan sommige met dodelijke afloop of grote financiële schade - hebben duidelijk aangetoond dat weerwaarschuwingen en weeralarmen van groot belang zijn.

De weerwaarschuwing gebeurde tot op heden vooral via internet, fax, e-mail en NOS Teletekst. Er is echter grote behoefte aan automatische weerwaarschuwingen ‘in het veld’. In de doelgroep zitten o.a. organisatoren van evenementen, agrariërs, zeilers, vissers, vervoerders, kampeerders, verkeersdeelnemers en binnenvaartschippers. WeerAlarm.mobi is voor iedereen die automatisch en op locatie gewaarschuwd wil worden dat een extreme weersituatie op komst is. Uiteraard kan ook de overheid (politie, brandweer, Rijkswaterstaat) veel baat hebben bij tijdige, lokale waarschuwingen.

WeerAlarm.mobi is een initiatief van EForms, een Delfts ICT-bedrijf dat al sinds 1995 actief is op de Nederlandse markt. De service is ontstaan nadat EForms applicaties ontwikkeld had voor het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Een van die applicaties betrof een nieuw systeem voor weerwaarschuwingen en weeralarmen vanuit de weerkamer, het commandocentrum van het KNMI.

“Door onze ervaring bij KNMI is onze dienst optimaal ingericht om gebruik te maken van de kwalitatief hoogwaardige informatie van het KNMI”, zegt directeur ir. Vladimir Budejicky van WeerAlarm.mobi, “Zij zijn de meteorologen, wij veranderen niets aan de gegevens.”

“De introductie van deze nieuwe dienst komt op het juiste moment”, zegt Budejicky. “Het stormseizoen staat immers voor de deur en dichte mist is aan de orde van de dag. Straks komt daar ook gladheid bij.” Belangrijk is dat het systeem ook verbetering van de weersituatie meldt, dus als een weeralarm wordt ingetrokken. “Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat een evenement op het laatste moment toch zonder gevaar kan doorgaan”, aldus Budejicky.

Geïnteresseerden kunnen zich eenvoudig aanmelden door het versturen van een SMS-bericht met de inhoud WEER AAN naar 1008. De betreffende weersverschijnselen voor de weerwaarschuwingen en weeralarmen zijn: gladheid en sneeuwval, onweer, regen, temperatuur, wind- en waterhozen, windstoten en zicht.

Later dit jaar denkt WeerAlarm.mobi ook met algemene weersinformatie te komen per MMS.

www.WeerAlarm.mobi

Weergaven: 94

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Reactie van Vladimir Budejicky op 10 November 2010 op 18.42
Reactie wissen Hallo Rachel,

Goed punt, maar het is beide: MMS en SMS!

Je krijgt wel degelijk ook een SMS met URL en landingspagina. Inderdaad speciaal voor die mensen die geen MMS kunnen ontvangen. Telefoon te oud, instelling niet goed, niet mee om weten te gaan, geen signaal etc. Geen verlies van bereik dus, gelukkig.
Reactie van Rachel de Jonge op 10 November 2010 op 17.14
Goed initiatief! Het enige vraagteken dat ik erbij zet, waarom MMS. Er zijn zoveel mensen die deze instelling niet goed hebben staan. Een "eenvoudige" SMS kan iedereen ontvangen, met de voorkeur daar een mobiele landingspagina achter te hangen. Hiermee genereer je een groter bereik.

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden