Nederlands MediaNetwerk

Afgelopen week heeft het aantal mobiele abonnees wereldwijd de grens van vijf miljard doorbroken. Het internet wordt daarmee meer en meer mobiel, vooral dankzij nieuwe abonnees in groeimarkten als India en China. Volgens berekeningen van Ericsson werd de vijfmiljardste abonnee op 8 juli genoteerd.

De groei versnelt zich daarmee nog steeds. In het jaar 2000 hadden circa 720 miljoen mensen een mobiele aansluiting. Momenteel heeft alleen China al meer. Het aantal mobiel breedband aansluitingen groeit met dezelfde snelheid en gaat van 360 miljoen in 2009 naar 3,4 miljard in 2015. Naar verwachting zal binnen niet al te lange tijd 80% van al het internetgebruik mobiel zijn.

In veel ontwikkelingslanden is de mobiele toegang van wezenlijk belang voor veel dagelijkse processen en is het een motor achter economische groei. In de meer volwassen markten zijn het eerder de met het netwerk verbonden apparaten dan de mensen die het netwerkverkeer opdrijven. Volgens Ericsson zullen we binnen tien jaar op 50 miljard verbonden apparaten zitten. Het soort communicatie verandert eveneens snel. In december 2009 was de hoeveelheid dataverkeer over mobiele netwerken voor het eerst groter dan de benodigde capaciteit voor spraak.

'Machine-to-machine' communicatie, of M2M, speelt een sleutelrol bij de toekomstige groei van de mobiele sector. Dan gaat het dan bijvoorbeeld om zelfregistrerende smart meters (energiesector), 'tracking' oplossingen (logistiek), digitale berichtenborden, camera's die van de andere kant van de wereld bediend kunnen worden, en frisdrankmachines die zelf aangeven wanneer ze weer gevuld moeten worden.

www.ericsson.com

Weergaven: 54

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden