Nederlands MediaNetwerk

Wesley Sneijder veelgezochte WK-voetballer op 123people na z'n twee treffers tegen Brazilië

Het is mij het mannetje wel, die Wesley Sneijder. Zijn carrière kent een scala aan ups en downs. Zijn hoofdrol in de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Schotland in 2003 (6-0). Het 'F*ck You'-incident met Ronald Koeman (2005). Zijn scheiding met jeugdlief Ramona (2009). Een toptransfer naar Real Madrid voor 27 miljoen euro (2007). Uitgekotst worden door Real Madrid (2009). De treble (landstitel, beker, Champions League) winnen met Inter Milaan (2010). Je zou haast vergeten dat Sneijder pas 26 jaar is. Hoe dan ook, in mijn ogen is hij de échte leider van Oranje.

Baloyi - Sneijder (1)

Foto: TBWA\Busted/Flickr/CC

Kale pannetje van Sneijder

En nou staat die 'sleutelhanger' Sneijder daar maar mooi te schitteren, op het WK 2010. Smoorverliefd als hij is op Yolanthe Cabau van Kasbergen, die door Johan Derksen is omgedoopt tot starf*cker (nou ja zeg...). Wat kan het jou schelen, Wesley Sneijder, als je vrije trap door de blunderende Júlio César en Felipe Melo tot doelpunt wordt gepromoveerd? Als een doorgekopte corner plots op je 'kale hoofd' belandt - het zijn jouw woorden - en Oranje met 2-1 wint van Brazilië, een topfavoriet voor de WK-titel? Vier goals tot nog toe op een WK, dat is echt alleen de hele grote gegeven.

Massaal gezocht op Sneijder

Dat beseffen de internetters zich ook. Na de 2-1 zege op Brazilië is er bij 123people massaal gezocht op de naam 'Wesley Sneijder'. In de statistieken kwam hij vrijdag op zaterdag op de zevende plaats, van zaterdag op zondag op de zesde plaats. Let wel: dit betreffen wereldwijd de zoekopdrachten naar voetballers op het WK, op alle internationale domeinen in alle talen van 123people. Een teken des te meer dat de voetballiefhebber met de laptop op schoot op zoek gaat naar online informatie over sterspelers. Als voetballer van een klein kikkerlandje als Nederland is het zowat onmogelijk om hoog te eindigen in de dagelijkse top tien. Tenzij je twee keer scoort tegen Brazilië, natuurlijk. Een prestatie van formaat!

Top 10 zoekopdrachten naar WK-voetballers vrijdag 2-7-2010 08:00 uur tot zaterdag 3-7-2010 08:00 uur.
  1. CRISTIANO RONALDO
  2. Lionel MESSI
  3. Karim ZIANI
  4. David VILLA
  5. MICHEL BASTOS
  6. FELIPE MELO
  7. Wesley SNEIJDER
  8. Lukas PODOLSKI
  9. Abdelkader GHEZZAL
  10. Diego FORLAN
Top 10 zoekopdrachten naar WK-voetballers zaterdag 3-7-2010 08:00 uur tot zondag 4-7-2010 08:00 uur.
  1. Lionel MESSI
  2. CRISTIANO RONALDO
  3. David VILLA
  4. Lukas PODOLSKI
  5. Karim ZIANI
  6. Wesley SNEIJDER
  7. Gonzalo HIGUAIN
  8. Miroslav KLOSE
  9. FELIPE MELO
  10. Arne FRIEDRICH
Remco Janssen is freelance PR-strateeg voor 123people en in het verleden sportjournalist voor Het Parool, Dagblad de Pers en Revu. Voor 123people ‘verslaat’ hij het WK 2010. De meeste informatie in deze blog is gevonden middels een zoekopdracht bij 123people.nl. Klik op de gelinkte namen om meer te vinden over de voetballer, of zoek andere voetballers tijdens het WK 2010. Klik hier voor het originele bericht.

Weergaven: 171

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden