Nederlands MediaNetwerk

Woordvoering.nl: Intervisietraject en klankbord voor woordvoerders

Het woordvoerdersvak is dynamisch, maar door de specifieke positie in het centrum tussen bestuurder, organisatie en media kan het ook een eenzaam vak zijn. Deze constatering heeft Woordvoering.nl ertoe gebracht om intervisietrajecten voor woordvoerders op te zetten. Een intervisietraject vormt een gestructureerd klankbord om te leren van elkaar en om inspiratie op te doen voor de eigen beroepspraktijk.

“Een intervisiegroep biedt ruimte aan 5 tot maximaal 8 personen”, vertelt Marije Verstegen van Woordvoering.nl. “Het is een veilige omgeving om met vakgenoten te werken aan je eigen ontwikkeling. Wij denken dat er bijvoorbeeld bij woordvoerders die voornamelijk solo opereren in een organisatie, behoefte bestaat aan georganiseerde input. Dat komt niet alleen de woordvoerder zélf ten goede, maar is ook voor de organisatie van belang. Je leert immers van de best-practices én valkuilen van anderen.”

Gedurende een half jaar komt de groep een dagdeel per maand bij elkaar. In elke bijeenkomst behandelt de groep op gestructureerde wijze een casus die wordt ingebracht door telkens een andere deelnemer. Na afloop van het traject kan een groep besluiten om zelfstandig door te gaan. Inschrijven kan op woordvoering.nl/intervisie. Het eerste traject start in januari 2011.

Woordvoering.nl is een platform dat uitwisseling tussen woordvoerders voorstaat. Naast de website is er een Linkedin-groep en worden er woordvoerderbijeenkomsten in het land georganiseerd over relevante thema’s. Ook worden ontwikkeltrajecten aangeboden.

Het platform is een initiatief van adviesbureau Mediahuis uit Amersfoort en wil Woordvoerders van (semi)overheids en non-profit organisaties inspireren en helpen in de ontwikkeling van hun kennis en vaardigheden.

www.woordvoering.nl
www.woordvoering.nl/intervisie

Weergaven: 49

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden