Nederlands MediaNetwerk

Ondanks de recessie van 2009 heeft WPG Uitgevers een bedrijfsresultaat gerealiseerd van €7,8 mln., een verbetering van 20% ten opzichte van 2008. De omzet bedroeg €145,8 mln. Bij alle bedrijven is een toegenomen kostenbewustzijn te zien, resulterend in fors lagere kosten, zowel in de directe als de indirecte kosten. Het fundament voor de toekomst is verder versterkt, ook met de in januari van dit jaar overgenomen bedrijven Standaard Uitgeverij en A.W. Bruna Uitgevers.

De activiteiten van WPG Uitgevers worden onderscheiden naar drie kerngebieden: Educatief, Boeken en Magazines. De omzetdaling vindt voornamelijk plaats bij Boeken. 2009 was met name in de boekhandel een onzeker jaar, met hoge retouren en extreem voorzichtige inkoop als gevolg. Educatief laat een lichte groei zien en de omzet van Magazines is ondanks een lagere advertentieomzet stabiel. Ondanks een lagere omzet ten opzichte van 2008 ligt het bedrijfsresultaat €1,3 mln. boven het resultaat van 2008. Naast dit mooie bedrijfsresultaat werd een eenmalige bate gerealiseerd als gevolg van de verkoop van twee panden gelegen aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam. De centrale kosten laten een duidelijke daling zien ten opzichte van 2008.

Het uitgebreide Financieel jaarverslag 2009 is als PDF te downloaden op www.wpg.nl.

WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep van multimediale bedrijven in Nederland en Vlaanderen, gericht op het rendabel uitgeven en exploiteren van relevante, kwalitatief hoogstaande producten en diensten die schoonheid en inzicht verschaffen. Tot de kernactiviteiten van WPG Uitgevers behoren het uitgeven van boeken voor de algemene markt door de uitgeefhuizen A.W. Bruna, Arbeiderspers, Balans, De Bezige Bij, Em. Querido’s Uitgeverij en Standaard Uitgeverij, het uitgeven van tijdschriften (onder meer Vrij Nederland, Opzij, Psychologie Magazine, J/M, Happinez, Men's Health, Runner's World en Voetbal International) en het uitgeven van leermiddelen voor het primair onderwijs door Zwijsen.

www.wpg.nl

Weergaven: 65

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden