Nederlands MediaNetwerk

Wuzzon Company: Terre des Hommes memory spel levert veel leads op en donateurs op

Het online memory spel dat kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes onlangs lanceerde in samenwerking met creatief internetbureau Wuzzon Company, blijkt zeer succesvol bij het werven van nieuwe donateurs. Het spel vraag aandacht voor kindersekstoerisme in Cambodja en Thailand en heeft als hoofdprijs een vijftiendaagse rondreis voor twee personen in deze twee landen aangeboden door 333TRAVEL. Inmiddels is het spel al meer dan 12.000 keren gespeeld en blijkt bijna 2% van de spelers zich als nieuwe donateur voor Terre des Hommes aan te melden.

Voor veel fondsenwervende organisaties is het lastig om online nieuwe donateurs te werven. Het Terre des Hommes memory spel, bedacht en gebouwd door Wuzzon Company is hierin wel succesvol. De ruim 12.000 leads en 2% conversie naar donateurs ligt voor een dergelijke campagne boven het gemiddelde. Patrick Krens, hoofd marketing bij Terre des Hommes: “Het online spel sluit goed aan op onze multimediale stop kindersekstoerisme campagne. Deelnemers worden op een verrassende manier geconfronteerd met minder leuke aspecten van de populaire vakantiebestemmingen. En daarmee overtuigd om online donateur voor Terre des Hommes te worden.”

Louise Verschuren, mede-oprichtster Wuzzon Company: “We hebben goed gekeken naar de doelgroep van potentiële gevers. Dit blijken merendeels vrouwen te zijn die ook van online spelletjes houden. Deze twee factoren hebben we gemixt met de campagneboodschap van Terre des Hommes over kindersekstoerisme.”

Kindersekstoerisme komt nog steeds veel voor, vooral in Zuid-Oost Azië. In Siem Raep, Cambodja werkt Terre des Hommes nauw samen met het Cambodian Women’s Crisis Center dat meisjes opvang biedt die slachtoffer zijn van huiselijk en seksueel geweld en mensenhandel. De winnaars van het memory spel kunnen straks met eigen ogen zien hoe het project in elkaar steekt en op welke manier de meisjes de kans krijgen een nieuw leven op te bouwen.

Naast een bezoek aan het opvangtehuis in Siem Raep staan toeristische hoogtepunten zoals het hindoeïstische tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja en de Kwai-rivier op het programma. De reis eindigt met een paar relaxte dagen aan het prachtige strand van Jomtien in Thailand. De rondreis door Cambodja en Thailand wordt aangeboden door 333TRAVEL, een specialist op dit gebied.

Kinderhulporganisatie Terre des Hommes stopt uitbuiting van kinderen in ontwikkelingslanden. Met projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en microkrediet maken we kansarme kinderen weer kansrijk

www.terredeshommes.nl

Wuzzon Company is een creatief internetbureau en bedenkt en ontwikkelt concepten op het gebied van leadgeneratie, mobiel en social media marketing. Wuzzon helpt merken met het bereiken en beraken van hun doelgroepen. Dit met als uiteindelijk doel leads en klanten tot echte merkambassadeurs te ontwikkelen. Ons creatieve en technische team ontwikkelt onder andere iPhone apps en Hyves gadgets, maar creëert bijvoorbeeld ook flashgames en actiesites voor het verrijken en vergroten van de marketingdatabase. Wuzzon Company rekent onder andere OHRA, KPN Hi, UPC en Vogelbescherming tot haar klantenkring.

www.wuzzon.nl

Het spel is nog te zien op www.wuzzon.nl/actie/terre_des_hommes

Weergaven: 80

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden