Nederlands MediaNetwerk

In het verleden plaatste Trajectum, het magazine van de Hogeschool Utrecht, jaarlijks de startsalarissen van pas afgestudeerden. Misschien een idee om opgepakt te worden door een van de lectoraten voor een aardig trendonderzoek.
Wat je met je studie kan gaan doen en wat je later kan worden, zijn standaardvragen op de opendagen. Terwijl Jan Bogerd, lid van het College van Bestuur, tijdens een presentaties in 2009 vertelde, dat wij opleiden voor banen die er nog niet zijn en dat we studenten vaak competenties bijbrengen die ze later nauwelijks nodig hebben. Toch blijven sommige branches aantrekkelijker dan andere, door het werk en door het salaris.

Hebben aanvangssalarissen invloed op de studiekeuze van toekomstige HU-studenten? Onlangs gaf ik voorlichting op een ROC waar drie jongens mij benaderden en vroegen naar welk voorlichtingslokaal ze moesten. Ik vroeg wat hen interesseerde. Dat maakte niet uit, zeiden ze. Of ik ze kon vertellen waar ze het meest konden verdienen als ze de studie hadden afgerond. Want dat bepaalde hun studiekeuze. Nog steeds verdienen pas afgestudeerden in de zorg een stuk minder dan zij die bij een commercieel bedrijf beginnen. De voorlichting over de zorg sloegen de jongens over. (Zie de salariskompas van Intermediair.nl.)

Weergaven: 38

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden