Nederlands MediaNetwerk

Hoe krijg je nu het beste docentencorps. Elke school wil de beste docenten. Het is eigenlijk zo simpel. Zorg voor goede leiding en faciliteiten en je bent al halverwege. De leiding moet dan wel oog hebben voor wie goed is, of wie goed kan worden. Knokken voor voldoende faciliteiten, die aangepast zijn aan de huidige onderwijswensen. Zorgen voor verfrissing. Dat kunnen nieuwe docenten zijn, maar ook uitwisseling van docenten. En huidige docenten blijven bijscholen.
Hoe haalt men docenten binnen? Nu lijkt het er op dat er geworven/geadverteerd wordt zonder overleg met mediakenners. Er is angst om te investeren in onderwijskrachten, omdat men liever (dat weet ik eigenlijk niet, maar het gebeurt vaak wel) op het laatste moment nieuwe docenten inzet zonder een wat rustige sollicitatieprocedure.
En hoe vaak wordt een docent, die wel alle vereiste papieren heeft, zelfs overgekwalificeerd is, maar totaal niet kan lesgeven, gehandhaafd en worden er (achteraf) werkjes gezocht om zo iemand te handhaven? Hoe vaak worden mensen gepromoveerd naar een hogere schaal? Zelden, heb ik het idee. Alleen hoog ingeschaalden komen op beleidsfuncties terecht, die dan als dure ambtenaren beleidsstukken produceren, waarvan ik het rendement betwijfel. Zou het principe 'lid werft lid', dus 'docent werft docent' soelaas bieden?

Weergaven: 67

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden