Nederlands MediaNetwerk

Voordat George W. Bush de 43ste president van Amerika werd, was hij een zuipende, gokkende en brallerige nietsnut. Tenminste, dat is het verhaal dat Oliver Stone vertelt in "W.," een film over Bush` opmerkelijke carriere van mislukte olieman tot de meest machtige man op aarde. Bush kennende zal hij zich best in dat beeld kunnen vinden.

Filmmaker Stone is met "W." niet over een nacht ijs gegaan. Om alles zo nauwkeurig mogelijk te houden huurde hij een voormalig Witte Huis medewerker van de echte Bush in. De gepensioneerde Rear Admiral Deborah Loewer gaf advies over het dagelijkse leven in the Oval Office. Stone's opdracht was simpel, zei ze, "Please tell me what you see and help me make this as accurate and correct as possible."

W. is niet Stone's eerste presidentiele film. In 1991 maakte hij "JFK," over de moord op President John F. Kennedy; vier jaar later volgde "Nixon," een film over de tweede termijn van President Nixon die voortijdig eindigde na het Watergate schandaal.

De film komt uit in oktober en Stone hoopt zo een grote impact te maken op de presidentsverkiezingen in november. Of dat ook gaat gebeuren is de vraag. In 2004 bracht Michael Moore vlak voor de verkiezingen "Fahrenheit 9/11" uit. Die film veegde de vloer aan met Bush' beslissingen voor en na de aanslagen van 11 september, 2001. Ondanks dat mocht hij van het Amerikaanse volk nog vier jaar door regeren.

Bush zal niet wakker liggen van de film. Zijn plaats in de geschiedenisboeken is al verzekerd. Bovendien vertelt "W." een echt Amerikaans verhaal waarin de krantenjongen die het tot miljonair schopt plaats maakt voor een 40-jarige corpsbal die president wordt. "Only in America."

Weergaven: 61

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden