Nederlands MediaNetwerk

Zenders: Nederland 1, 2 en 3. RTL 4,5,7 en 8. SBS6. Veronica. Net 5.
Het nieuwe televisie seizoen belooft bijzonder aantrekkelijk te worden. Hoewel ik vermoed dat niet èlke belofte ingelost zal worden, geeft zoiets toch hoop in een tijd van toenemende schraalte. Een houvast voor de nakende herfst met z’n gure stormen vol ongemak, een baken van troost als de ijzige winter invalt en van geen wijken wil weten. Misschien zijn we te veel verwend of er gewoon aan gewend als zelfs tijdens de meest barre omstandigheden de jongens en meisjes van de televisie hun best doen, voor ons.
Vanaf deze plek alvast bedankt voor de inzet. Inzet is de basis, een vereiste, creativiteit is iets lastiger, maar het kàn.
Een greep uit het rijke aanbod.
Nederland 1. Een zaterdagavond is niet compleet zonder de meest bizarre wensen die Paul de Leeuw vervult. Natuurlijk kan het zijn dat mijn zaterdagavonden al jaren uitblinken in allesomvattende treurigheid maar ik noem dit leeg gebral.
Na even afwezig te zijn geweest is het Eredivisievoetbal weer terug bij de NOS. Op zondagavond kan het bord vanaf 18.10 uur weer op schoot.
Dit kan niet waar zijn! Ik heb nog nooit om 18.10 met welk bord dan ook op schoot gezeten. Dan zit je voor gek of ander kwalijks. 19.00 uur is vroeg genoeg.
Nederland 2 belicht vooral de achtergronden van wat er in de samenleving speelt. Het venster op de wereld dat de actualiteit volgt en verdieping biedt.
Hierin mag het verleden niet worden vergeten. Daarom is er het nieuwe seizoen nog meer ruimte voor geschiedenis. Charles Groenhuijsen gaat door de vaderlandse geschiedenis reizen voor het programma Verleden van Nederland. Arme Charles, verder en verder weg, oog in oog met de vergetelheid.
Nederland 3 staat garant voor de grappigste programma's, de beste series, avontuurlijke programma's en sport. Wie dit voldoende op zich laat inwerken begrijpt niet waartoe Nederland 1 en 2 nog dienen.
Op naar RTL. RTL Nederland versterkt zenders en start tv-seizoen vol gas.

Familiezender RTL 4 biedt een kwalitatief hoogstaand pakket van entertainment, series, films, nieuws, soaps en drama, verdeeld over vaste en herkenbare avonden Ik hap amechtig naar adem bij herkenbare avonden, ik heb geen idee wat herkenbare avonden zijn. Als het donker wordt misschien?
Het eigenzinnige RTL 5 bouwt de succesvol ingezette koers in hoog tempo verder uit. Kijk, dat klinkt doordacht. Een succesvolle koers kan nooit kwaad.
‘Work Hard, Play Hard’, dat is het mannelijke motto dat RTL 7 en zijn kijkers op het lijf is geschreven. Eindelijk een zender voor noest werkvolk, hulde!
Binnen een jaar na de introductie zit vrouwenzender RTL 8 al stevig in de lift. Nu nog op de buis en we zijn klaar.
SBS6 is de zender van de jacht op talent. En van Henk-Jan Smits. Altijd goed voor een opbeurend woord zelfs al kan de kandidaat minder dan niets.
Net 5 komt alsnog met ‘Alleen nog een man’. Een programma over mensen vol illusies.
Veronica brengt o.a. Hollandse Krijgers.
5 vermetelen die de strijd aangaan met elkaar én met verschillende Afrikaanse stammen. Ik wist niet eens dat ze ruzie hadden. Ach, het maakt niet uit wie waar naar kijkt. Voor je het weet is het april, zitten we in die saaie lente te koekeloeren.
Ja, je dacht dat er geen einde aan zou komen, maar die veelbelovende televisiewinter is dan voorgoed voorbij.

Weergaven: 67

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Reactie van Peter Wybenga op 26 Augustus 2008 op 23.23
Fijn hoor Ton! Dank voor de plezierige, goed geschreven en duidelijk doordachte uiteenzetting. Ik weet nu wat te doen in het komend tv seizoen. Aan het werk!

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden