Nederlands MediaNetwerk

Teruggekomen van een heerlijke vakantie in Frankrijk ligt het VakantieDoeboek Hu.Man Holidays nr. 6 van Hans Ubbink (de bekende modeontwerper) op de mat (met de hartelijke dank aan vriend R.). Typisch geval van mosterd na de maaltijd, maar daarom niet minder welkom.
Vakantiedoeboeken zijn voor mij echt jeugdsentiment. Eerst natuurlijk jarenlang de Donald Duck vakantieboeken verslonden en later feilloos overgestapt op die van de Tina. Heerlijk, al die korte verhalen, puzzels en strips; het boek kon nooit dik genoeg zijn.
Met de nodige gene (ben ik hier niet te oud voor; het is vast van dat melige gedoe), sloeg ik dit ‘VakantieDoeboek (...vervelen kan altijd nog)’ voor volwassenen open.
Ik heb het in 1 ruk uitgelezen...(wat natuurlijk niet de bedoeling is).
Het leest als een sneltrein; stoppen kan eenvoudig niet meer. Dit komt vooral door de originele invulling van de meest oubollige (en daardoor juist geestige) opdrachten, spelletjes, kleurplaten en puzzels. Daar is helemaal niets meligs aan. Genoten heb ik ook van de aansprekende fotoreportages, vooral de jaren vijftig vakantiefoto’s van Kees Scherer. Maar het meest vermakelijk waren de hilarische artikelen. Mijn familieleden raakten zelfs lichtelijk geïrriteerd door mijn onophoudelijke gegrinnik en plotselinge lachstuipen (lees het verhaal van Cor Hospes en je weet wat ik bedoel).
De meest indrukwekkende zin, in een overigens voor veel journalisten zeer herkenbaar verhaal over het bijwonen van persreizen, is wat mij betreft: ‘Zo wentelden zwarte gedachten klam door de droogtrommel van zijn getroebleerde geest.’ Geweldig! Heeft de schrijver, Fabian Takx, meer boeken op zijn naam staan? Net als vroeger is ook dit VakantieDoeboek weer te snel uit. Misschien dat ik de vorige nummers nog kan bestellen?

www.humanholidays.nl
www.hansubbink.nl

Weergaven: 45

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden