Nederlands MediaNetwerk

GirlsLoveDeals.nl, een initiatief van Wytske Kenemans (o.a. Wipeout en Fresh FM) en Hidde de Vries (Summertime Magazine), deed onderzoek onder 1.380 vrouwen in de leeftijd 18 tot 35, naar hun onderhandelingstechnieken. “Vrouwen doen veel om korting te krijgen. Zelfs flirten met de verkoper.”

Het gebruik van de vrouwelijke charmes scoort hoog in het onderzoek. Zoals een respondent stelde: “Met een knipoog op het juiste moment, kan de prijs zo met 10 tot 20 procent dalen.”


Andere ‘technieken’ die vrouwen gebruiken om korting te krijgen, vooral op kleding, zijn het zoeken van kleine foutjes, afdingen bij de aankoop van meerdere items en het veelvuldig raadplegen van kortingssites.

De top 5 meest genoemde manieren om korting te bedingen in de winkel zijn:

  • 31% Flirten met de verkoper
  • 19% Samen met een vriendin proberen af te dingen
  • 14% Zoeken naar fabrieksfoutjes / showmodellen
  • 10% Meerdere producten tegelijk aanschaffen
  • 9%   Extra korting proberen te bedingen tijdens de uitverkoop
Opvallend was de 7e plaats (7%) waar dames aangaven prijsjes te verwisselen om zo eigenhandig voor een betere deal te zorgen.

Overigens geeft 69% procent van de ondervraagden aan nooit over de prijs te onderhandelen. Veel vrouwen wachten daarentegen de uitverkoop af, samplesales of raadplegen de steeds populairder wordende kortingssites. 

Dit heeft geresulteerd in een overkill aan kortingssites van uiteenlopend niveau. En dat is juist de reden dat GirlsLoveDeals.nl is ontstaan. De site is de afgelopen maand gelanceerd en trok meteen duizenden vrouwen op zoek naar aanbiedingen van merken als Ray-Ban en SuperTrash, tot luxe weekendjes weg en beauty deals. 

“Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer,“ verklaart oprichtster Wytske Kenemans. “GirlsLoveDeals.nl verzamelt elke dag de beste deals van de web shops die er toe doen. Zo hoef je niet tientallen sites af te speuren voor de leukste korting, maar heb je ze allemaal overzichtelijk op één website,” aldus Kenemans.

Weergaven: 95

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden