Nederlands MediaNetwerk

94 procent van online geplaatste advertenties is weggegooid geld

Niet meer dan zes procent van de online geplaatste advertenties is relevant. Dit betekent dat 94 procent van de online advertenties zijn doel voorbijschiet.” Dit zei Sacha Carton, bestuursvoorzitter bij ad pepper media en president van iSense, tijdens de eerste iSense-masterclass 3.0. Dit iSense-event vond plaats op 15 juni 2009 in Hotel The Dylan in Amsterdam. Naast de masterclass van Sacha Carton was er een introductie in semantiek in relatie tot online adverteren door professor David Crystal.

De meeste advertentie-engines kijken voor het automatisch plaatsen van advertenties naar kernwoorden in teksten en hun afzonderlijke betekenis. Hierdoor ontstaan soms misplaatste combinaties van inhoud en advertentie. Bijvoorbeeld een advertentie voor een vliegvakantie bij een artikel over een vliegramp. De iSense-engine van ad pepper media pakt online adverteren heel anders aan. Deze revolutionaire technologie analyseert een volledige webpagina op woordcombinaties en hun linguïstische context, net zoals mensen dat zouden doen. Na de analyse categoriseert iSense de webpagina en koppelt deze aan de juiste advertentie. Op deze manier biedt deze technologie een optimaal advertentierendement. De iSense-engine is ontwikkeld door een van de meest vooraanstaande taalkundigen ter wereld, professor David Crystal.

iSense is het grootste wereldwijde semantische advertentienetwerk. Al meer dan tweehonderd vooraanstaande bedrijven, zoals Microsoft, HSBC, Fujitsu Siemens, SMEG en T-Mobile, maken gebruik van de ad pepper-oplossing om hun advertenties naast de meest relevante online content geplaatst te krijgen.

“Semantic advertising is volledig web 3.0 en bovendien is deze advertentiemethode even trefzeker als met de hand geplaatste advertenties”, zegt Richard Sweep, Managing Director bij ad pepper media BeNeLux. “Dat het onderwerp leeft onder media, is wel duidelijk: tientallen mediaspecialisten wisten de weg naar de masterclass in Hotel The Dylan te vinden. We gaan in de toekomst zeker meer van dit soort events organiseren.”

Over ad pepper media
ad pepper media is een toonaangevend internationaal online advertentiebureau. Het bedrijf biedt mediabureaus, adverteerders en websites effectieve maatwerkoplossingen. Deze omvatten een breed scala van online advertentiemogelijkheden op het gebied van branding, performance marketing, e-mailmarketing en affiliate-marketing. Vanuit zestien kantoren in tien Europese landen en in de Verenigde Staten beheert ad pepper media campagnes voor duizenden lokale en internationale advertentieklanten in meer dan vijftig landen wereldwijd. ad pepper media is beursgenoteerd en zijn aandelen worden verhandeld in het Prime Standard-segment van Frankfurt Stock Exchange (SIN:940 883).

www.adpepper.com

Weergaven: 80

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden