Nederlands MediaNetwerk

Tijdens de vergadering heeft de voorzitter van de Raad van Commissarissen onder dankzegging voor bewezen diensten afscheid genomen van de oud-bestuursvoorzitter drs. A.J. Swartjes, die na een dienstverband van drieëndertig jaar vervroegd uittreedt in verband met het bereiken van de 62-jarige leeftijd.

Zoals eerder is bekend gemaakt, is het genormaliseerde EBITA-resultaat in 2010 met € 15 miljoen toegenomen ten opzichte van 2009. De daarbij behorende EBITA-marge is aanzienlijk gestegen naar 10,9%. De resultaatverbetering is voornamelijk gerealiseerd door uitvoering van in 2010 en eerder overeengekomen maatregelen. De opbrengsten daalden met € 20 miljoen.

In het netto-resultaat van bijna € 81 miljoen is begrepen een opwaardering van het belang in ProSiebenSat.1 van bijna € 44 miljoen en een aandeel in het resultaat van bijna € 19 miljoen.

Tijdens de vergadering is de jaarrekening vastgesteld en is decharge verleend aan de leden van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen. Het dividendvoorstel van € 0,45 per certificaat van aandelen is door de aandeelhouders goedgekeurd. De datum van uitbetaling is 5 mei.

Mevrouw ir. M. Tiemstra en de heren drs. J.G. Drechsel en A.J. van Puijenbroek zijn herbenoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van TMG. Deloitte Accountants is benoemd tot accountant van de vennootschap voor het boekjaar 2011.

Publicatie van de definitieve cijfers over het eerste kwartaal 2011 zal geschieden op 13 mei. Uit de voorlopige cijfers blijken de opbrengsten ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2010 te zijn gedaald met € 3,6 miljoen naar € 136,9 miljoen. Het genormaliseerde EBITA-resultaat is gedaald met € 1,3 miljoen naar € 9,4 miljoen, de daarbij behorende genormaliseerde EBITA-marge daalde van 7,6% naar 6,9%.

Indien de druk op de advertentieomzet in het eerste kwartaal van 2011 zich zal voortzetten in de rest van het jaar moet ten opzichte van 2010 rekening gehouden worden met een lichte daling van de marge in 2011.

Voor een volledig verslag van de aandeelhoudersvergadering verwijzen we u naar een audio-webcast van de bijeenkomst. Deze webcast is te bekijken en te beluisteren via deze link

Telegraaf Media Groep



Weergaven: 86

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden