Nederlands MediaNetwerk

Al meer dan 250.000 mensen hebben gestemd in de eerste ronde van de
Gouden Televizier-Ring verkiezingen 2011. Er kan nog 10 dagen gestemd worden, dus dat aantal wordt nog flink hoger.


Dankzij de inzet van social media is de grens van een kwart miljoen stemmen snel bereikt. Dit jaar kunnen tv-kijkers voor het eerst via
Facebook, Hyves en
Twitter laten zien dat ze gestemd hebben. “De connectie met de social media werkt aanstekelijk”, zegt
Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier, de tv-gids die de verkiezingen organiseert. “Mensen zien op Facebook, Hyves en Twitter dat hun vrienden gestemd hebben, en vaak ook op wie. Dat levert leuke discussies op en vervolgens nieuwe stemmers. De vaart zit er nu goed in.”


Wat ook helpt, is dat omroepen, producenten en fans ook dit jaar weer campagne voeren voor hun programma’s en sterren. Daarbij worden alle mogelijke middelen ingezet, van tv-spotjes tot advertenties in bladen. Maar ook nieuwsbrieven en - opnieuw - de social media. “De sterren zelf gebruiken de sociale mogelijkheden natuurlijk ook om hun achterban te mobiliseren”, aldus De Goeij. “Wij juichen dat alleen maar toe. Het draagt bij aan een gezonde verkiezingskoorts. Het is trouwens wel duidelijk dat promotie werkt: na een succesvolle actie piekt het aantal stemmen meteen.” 

De eerste ronde van de Gouden Televizier-Ring verkiezingen 2011 verloopt via de site TelevizierRing.nl en sluit op vrijdag 30 september om 12.00 uur. 

De winnaars van 2011 worden bekendgemaakt op 21 oktober. De AVRO zendt het Gouden Televizier-Ring Gala in
Koninklijk Theater Carré in Amsterdam live uit op Nederland 1. Tijdens de uitzending kan er nog gestemd worden op de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring. De winnaars van de andere categorieën staan na de eerste verkiezingsronde al vast en zullen tijdens het Gala worden bekendgemaakt.


Veel mensen willen nu al een tussenstand weten, maar die wordt niet gegeven. Pas na de sluiting van de eerste verkiezingsronde stelt de notaris de uitslagen vast.

www.TelevizierRing.nl

Weergaven: 89

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden