Nederlands MediaNetwerk

België moet meer aan haar imago gaan doen

Lees maar. Bron: interneteditie De Morgen. Hoe zit het met imago van Nederland? Iemand een idee?

Imago van België verliest terrein in het buitenland

Het imago van België verliest terrein in het buitenland, op het vlak van bestuur, mensen, cultuur, toerisme, immigratie, investeringen en export. Dat blijkt uit het Marketing Manifest van de Master Marketeers dat woensdag werd voorgesteld. Volgens de studie is er een opportuniteit en noodzaak om snel te starten met een "nation branding-programma" voor België.

België zakt verder weg
België bekleedde in 2008 de twintigste plaats op de ranking GfK Roper, dat is een studie die de competitieve positie van 50 verschillende landen bepaalt. De positie van België is de laatste vier jaren verder verzwakt. In 2005 stond ons land nog op een 16de plaats. België scoort nu het zwakst van alle West Europese landen, op IJsland na.

"Meest geglobaliseerde land"
Volgens de Master Marketeers, een expertgroep van de Stichting Marketing, is België het meest geglobaliseerde land ter wereld, wat de noodzaak aan een sterk imago in het buitenland nog versterkt. "Landen worden zich steeds meer bewust van het belang om hun troeven ten volle in de verf te zetten door middel van nation branding", klinkt het.

"België heeft sterke troeven"
De Master Marketeers zien kansen in een solide branding voor ons land. "België heeft de troeven in huis die een sterk merk nodig heeft: een kwaliteitsvolle businessomgeving en een uitzonderlijke leefomgeving in het kloppend hart van Europa. Het is een must om een nation branding project voor België op te starten. Het Belgische Voorzitterschap van de Europese Unie in 2010 is een eerste opportuniteit."

"Businesscomfort in hartje Europa"
Uit de analyse van de Master Marketeers volgen enkele duidelijke aanbevelingen, zoals de oprichting van een Brand Office om het imago van België te ontwikkelen en te verbeteren. De merkcampagne zou zich volgens de marketeers in eerste instantie moeten richten tot buitenlandse investeerders en handelspartners, met als thema: "België, businesscomfort in het hart van Europa". (belga/vsv)

Weergaven: 49

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden