Nederlands MediaNetwerk

Het blijft een goede tactiek: bekende Nederlander laten optreden in communicatieve uitingen:

Van Gaal & Mediamarkt

Johan Derksen & Nederlandse Energie Maatschappij

Rintje Ritsma, Koos Postema, Truus van Hanegem

Bekende stemmen en gezichten vragen zo (en tegen ruime betaling) aandacht voor doorgaans niet heel interessante onderwerpen.

De veiligheidsdemonstratie in verkeersvliegtuigen kon ook wel wat pittige specerijen gebruiken, vonden luchtvaartondernemingen Turkish Airways en Air New Zealand. Want naar het routineuze pantomime dat de stewardessen op de voice over van de purser, uitvoeren in het gangpad kijkt nooit iemand. De Turken schakelden vijf voetballers (Wayne Rooney, ja! Wesly Sneijder, nee!) van Manchester United in. Spelen daar Turken dan? Nee, volgens mij spelen daar geen Bekende Turken, maar Turkish Airways sponsort die club. De heren voetballers illustreren op gemaakt lollige wijze de standaard instructies. Gevolg is dat de video nog langer duurt dan normaal. Na een paar minuten kijkt niemand meer.

Meer aandacht kreeg de video van Air New Zealand. In deze demonstratie ging de crew uit de kleren, en presenteerde de instructies volledig in body paint. Dit leidt echter enorm af. In een poging nog iets naakts te ontdekken (let op de navel van de piloot!) luistert niemand meer naar de instructies.

Kan het anders? Natuurlijk kan het anders. Laat KLM nou eens Nederlandse voetballers van de verschillende grote buitenlandse clubs (=vliegbestemmingen!) samen die instructies presenteren. Van Bommel die z’n mobieltje weigert uit te zetten, Robben die wanhoopt met de gordels, de kleine Wesley Sneijder voor wie de zuurstofmaskers te hoog hangen. De voice over wordt natuurlijk ingesproken door Louis van Gaal, die dwingend wijst op het rookverbod. En Cruijff? Johan Cruijff ontfermt zich dus over de zwemvesten, die hun niet in het vliegtuig mogen opblazen. Logisch.

Weergaven: 66

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden