Nederlands MediaNetwerk

De Telegraaf ziet haar bereik nog steeds stijgen. De Telegraaf en Telegraaf.nl bereiken samen 4,9 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder (=35,4%). Telegraaf.nl voegt ruim 2,8 miljoen mensen toe aan het bereik van het dagblad. 720.000 mensen volgen het nieuws zowel via het dagblad als de website. Een stijging in bereik is te zien in het mobiele en tablet-platform waar De Telegraaf 1,4 miljoen unieke bezoekers bereikt.

De verspreide oplage van De Telegraaf is in het eerste kwartaal van 2011 met 4,5% gedaald tot 609.930 exemplaren. Uitgever De Telegraaf, Ted Trimbach: “De consument is nog steeds erg voorzichtig, houdt de hand op de knip. Daar hebben dagbladen natuurlijk ook last van.” Trimbach vervolgt “Ook is de daling in het eerste kwartaal ten opzichte van het vorige kwartaal deels toe te schrijven aan het grote aantal Olympische Winterspelen abonnementen die we in het sportjaar 2010 wel hadden.”

De Telegraaf is  inmiddels niet alleen in print, maar ook op vele andere platformen in print en online media een van de belangrijkste nieuwsbronnen. Een duidelijke groei is te zien in het bereik van het mobiele en tablet platform. Zo steeg het aantal maandelijkse pageviews van 111 miljoen in maart naar 138 miljoen in mei. De groei zit met name in de apps voor iPhone, Android, BlackBerry en iPad.

Telegraaf-i
is de digitale versie van dagblad De Telegraaf. 30% van alle abonnees leest deze online versie op internet. Telegraaf.nl is met 293 miljoen pageviews en 3,5  miljoen unieke bezoekers per maand één van de grootste nieuwssites van Nederland (bron: STIR april). De gratis Telegraaf HD iPad applicatie is inmiddels 174.000 keer gedownload. Naast de tablet applicatie zijn er applicaties voor mobiel; iPhone, BlackBerry, Java, Windows en Android. Ook is een stijgende trend te zien in het aantal gekochte edities van de betaalde krant app. Binnenkort introduceert De Telegraaf combi abonnementen waarbij de krant naast fysieke bezorging ook beschikbaar is op smartphones en tablets met een Apple of Android besturingssysteem.

www.Telegraaf.nl   
www.telegraafmedia.nl

Weergaven: 90

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden