Nederlands MediaNetwerk

Discovery Networks, moederbedrijf van mannenzender Discovery Channel, lanceert op 4 juli de nieuwe vrouwenzender TLC met hoog kwalitatief entertainment en een focus op non-fictie. De zender heeft volledige dekking in Nederland in het analoge en digitale basispakket. TLC zendt vanaf 18:00 uur uit op het kanaal van Animal Planet en richt zich op de vrouw van nu tussen 25 – 39 jaar. Animal Planet is overdag in die doelgroep de zesde zender.

TLC richt zich op alle vrouwen, met een focus op de doelgroep 25 – 39 jaar: van moeder tot dochter, van manager tot huisvrouw, van atlete tot academica. De zender biedt iets voor elke smaak, van een compleet andere wereld tot realiteit, van actie tot ontspanning, van fascinerend tot informatief en van gek tot grappig. Kortom, TLC biedt programma’s voor elke vrouw.

TLC is een volledig Nederlandse versie van Discovery’s internationale vlaggenschipzender TLC met Nederlandstalige programma’s, promo’s en commercials. De programmering sluit aan bij de verschillende interesses van de moderne vrouw. In Kell on Earth geeft PR-guru Kelly Cutrone een kijkje achter de schermen van de hectische wereld van fashion PR. De documentaireserie Sarah Palin’s Alaska neemt de kijker mee naar het onontgonnen Alaska, bezien door de ogen van een van de meest controversiële vrouwen ter wereld.

Mad About The House biedt een financiële uitkomst voor jonge stellen die gaan samenwonen, maar let wel: het is slechts de man die het geld mag uitgeven. De veelgeprezen serie Who do you think you are openbaart het opzienbarende verleden van bekendheden zoals zoals Spike Lee en Sarah Jessica Parker. Tot slot volgt de dramaserie Offspring verloskundige Nina Proudman die haar tijd en emoties verdeelt tussen haar relaties, ex-man, onconventionele familie en werk. In de komende maanden zal steeds meer over de programmering bekend worden gemaakt. Ook lokale versies van internationale programma's behoren tot de mogelijkheden.

Jochem de Jong, Algemeen Directeur Discovery Networks Benelux: “Dat we succesvol een kwalitatieve mannenzender kunnen neerzetten, hebben we bewezen met Discovery Channel. Onderzoek staat centraal bij Discovery Networks en verschaft ons onmisbaar inzicht in onze doelgroep en hun voorkeuren. Zo weten wij dat TLC een sterke aanvulling vormt op de Animal Planet-programmering en daarom verwachten wij dat TLC een uitgelezen kans vormt om nieuwe kijkers te trekken. We streven naar een voortrekkersrol op het gebied van vrouwenprogrammering, net zoals we die verworven hebben voor mannen met Discovery Channel. Vanaf 4 juli heeft elke vrouw in Nederland beschikking over een hoog kwalitatieve entertainmentzender met een unieke focus op non-fictie. Wij doen uitgebreid onderzoek naar de Nederlandse vrouw en ik ben er trots op dat we de kans krijgen een zender neer te zetten die beantwoordt aan haar behoeften. Bovendien bevestigt het feit dat de eerste campagnes van grote vrouwenmerken bij ons binnen zijn dat er ook bij adverteerders de behoefte bestaat aan een duidelijk geprofileerde vrouwenzender.”

www.discovery-europe.com

Weergaven: 61

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden