Nederlands MediaNetwerk

Het is me opgevallen dat er in deze tijd steeds bewuster naar onze leefomgeving wordt gekeken en naar oplossingen wordt gezocht om, in welke hoedanigheid dan ook, bij te dragen aan een schoner milieu. Wil je ook bijdragen aan een gezonder milieu, maar je weet niet hoe? Begin dan op kleine schaal met een lettertype voor een beter milieu: Ecofont.

Ecofont is ontwikkeld door SPRANQ creative communications, om de bewustwording te stimuleren. Want dagelijks maak je niet alleen veelvuldig gebruik van papier, maar ook van inkt. SPRANQ heeft na enkele onderzoeken kunnen concluderen, dat een inktcartridge onnodig snel leegloopt. Dat was voor hen de aanleiding om met een vernieuwende oplossing te komen.

Eigenlijk was de oplossing heel simpel: SPRANQ heeft gekeken naar hoeveel je kunt weglaten van een letter met behoud van de leesbaarheid. Voilà, het resulteerde in een opensource letterfont gebaseerd op Vera Sans, dat tot twintig procent minder inkt verbruikt. En een font dat minder verbruikt klinkt erg aanlokkelijk. Het is ook nog eens op een makkelijke manier verkrijgbaar, want het Ecofont is rechtenvrij te downloaden en beschikbaar voor zowel Mac als Microsoft.

Ook kun je dit project steunen op de site van Voor de Wereld van Morgen waar iedereen een goed idee, dat bijdraagt aan een duurzame wereld, kan indienen en daadwerkelijk tot actie kan komen. Je kunt niet alleen je eigen project starten, maar eveneens projecten van anderen steunen. Het fijne is dat je per project zelf kunt bepalen hoe je je inbreng wilt invullen. Dus als je meer milieubewust wilt leven en hier goede ideeën over hebt, dan is, op het gebruik van het Ecofont na, Voor de Wereld van Morgen the place to be!

Kijk voor meer informatie op:
- de site van Ecofont.
- de site van Voor de Wereld van Morgen.

Dit artikel is eerder verschenen op:
Dutch Cowgirls.
Vrouw.nl

Weergaven: 58

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden