Nederlands MediaNetwerk

Echt waar: De landelijke dagbladen laten oplagestijging zien...

Voor iemand die dagbladen een warm hart toedraagt en ieder kwartaal weer depressief wordt van de HOI oplagecijfers moest ik even de slaap uit mijn ogen wrijven. Wat zullen we nu krijgen? In het vierde kwartaal van crisisjaar 2010 laten de dagbladen een oplagestijging  zien.

Niet een enkele titel, wat Trouw en het FD al eens hebben laten zien maar alle landelijke dagbladen bij elkaar. Nu wil ik me niet laten voorstaan op mijn geweldige geheugen of zo maar dat moet toch heel veel jaren geleden zijn dat we deze weelde hebben gehad.

En dan met we niet gratis weggeef acties en andere flauwekul maar het hardste cijfer beschikbaar, de totaal betaalde gerichte oplage.

In Q4-10 steeg de gezamenlijke oplage van de landelijke dagbladen met 33.000 tot 1,62 miljoen, een stijging van 2,1 procent. Bijna de helft van die 33.000 ging naar marktleider De Telegaaf die 2,6 oplage groei liet zien.

De sterkste groei was echter van De Volkskrant die een prachtige 5 procent groei realiseerde.

Ook royale plussen voor Trouw (+4,5%) en NRC Next (+4,3%). Kleinere plussen voor FD (+1,7%) en AD (+1,5%). De enige daler is NRC Handelsblad met een oplagedaling van 3,4 procent. Een titel om in de gaten te houden want de grote veranderingen die we momenteel bij NRC Media zien op gebed van redactie, sales en marketing zijn pas na Q4-10 ingezet. Kijken wij reikhalzend uit naar de volgende publicatie van de HOI cijfers in juni.

 

Bron: www.hoi-online.nl

Weergaven: 75

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Reactie van Robert Strookman op 4 April 2011 op 13.50
Je zou denken dat het een 1 aprilgrap moet zijn. Maar wellicht is eindelijk de bodem bereikt.

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden