Nederlands MediaNetwerk

Hoogopgeleiden kiezen de Volkskrant als dé arbeidsmarktkrant

Hoogopgeleide Nederlanders zien de Volkskrant als dé arbeidsmarktkrant. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door online onderzoeksbureau MWM2 onder 1.145 hbo+ers in Nederland. In dit onderzoek is in kaart gebracht hoe de landelijke dagbladen zich ten opzichte van elkaar verhouden op arbeidsmarktgebied.

Bijna 1 op de 3 respondenten (32%) in het onderzoek vindt dat de Volkskrant zich van alle dagbladen het sterkst profileert als dé banenmarkt voor hoogopgeleiden. Op afstand worden ook NRC Handelsblad (16%), nrc.next (6%), Het Financiële Dagblad (5%) en de Telegraaf (5%) genoemd.

Ook de populariteit van landelijke dagbladen is ondervraagd in het onderzoek. Onder hoogopgeleiden ging de eerste voorkeur uit naar de Volkskrant (17%), gevolgd door AD (13%) en de Telegraaf (11%). In de eerste voorkeur voor de Volkskrant speelt het aanbod van personeelsadvertenties bij 1 op de 4 lezers van deze krant een grote tot beslissende rol.

Dat de landelijke kranten nog steeds een belangrijke rol spelen bij de arbeidsmarktoriëntatie van hoogopgeleiden, bleek in november uit het Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt 2010. Bijna de helft van de academici en ruim 1 op de 3 hbo’ers gebruikt een landelijk dagblad bij de zoektocht naar een baan.

www.persgroepbanen.nl 

Weergaven: 171

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden