Nederlands MediaNetwerk

HP/De Tijd onderzoek: Homo's voelen zich steeds onveiliger

Het klimaat voor homoseksuelen is achteruit gegaan blijkt uit onderzoek dat HP/De Tijd deze week publiceert. Daarnaast wil Nederland niet dat Amsterdam een nieuwe homohoofdstad wordt. Homoseksualiteit wordt wel breed geaccepteerd. Meer dan 80% van de Nederlanders zou er geen problemen mee hebben als Willem-Alexander of Mark Rutte uit de kast zou komen.

Deze week staat HP/De Tijd in het teken van het 10-jarig jubileum van het homohuwelijk. Maurice de Hond testte voor het opinieblad hoe homovriendelijk Nederland is. Dat homoseksuelen kunnen trouwen en kinderen kunnen adopteren, is door de overgrote meerderheid geaccepteerd. Een koning en/of minister-president die op hetzelfde geslacht valt, vormt ook geen probleem.

Wel viel op dat homoseksuelen zelf aangeven zich steeds onveiliger te voelen. Maar liefst 77% van de homomannen en 65% van de lesbiennes zegt dat het klimaat voor hen achteruit is gegaan. COC-directeur Vera Bergkamp: “Dat vind ik echt schrikwekkend.” Ze pleit voor hogere straffen voor homodiscriminatie en meer voorlichting op scholen.

HP/De Tijd brengt ook ander nieuws. Onderzoeksbureau Intomart GfK vergeleek homo’s met hetero’s en ontdekte dat veel vooroordelen kloppen. In vergelijking tot heterovrouwen rijden lesbiennes meer motor en gebruiken meer haargel. Homomannen drinken in vergelijking tot hetero’s meer wijn, gebruiken meer cosmeticaproducten, houden van het merk Apple en winkelen zeer graag bij de Bijenkorf. De primeur van het onderzoek staat in HP/De Tijd. 

www.hpdetijd.nl

Weergaven: 160

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden