Nederlands MediaNetwerk

Intershop Communications, leverancier van geïntegreerde e-commerceoplossingen, breidt haar netwerk van strategische allianties verder uit: eBay heeft een 100 procent-belang genomen in GSI Commerce Solutions, partner en grootaandeelhouder van Intershop. Deze acquisitie maakt eBay de grootste individuele aandeelhouder van Intershop en maakt de weg vrij voor verdere groei. eBay bedient met Intershop en GSI nu ook de grote en middelgrote online retailers. Om het lagere segment te bedienen, rondde eBay onlangs de overname van opensourceplatform Magento af. 

“We zijn blij met eBay als nieuwe grootaandeelhouder. Strategische allianties zijn erg belangrijk voor Intershop om ons toonaangevende technologieplatform sneller op de markt brengen, met name buiten Europa”, zegt Dr. Ludger Vogt, lid van de raad van bestuur van Intershop. “We willen bouwen op onze positieve ervaringen met samenwerkingspartner GSI en zo verder internationaliseren.”

Bob Swan, CFO van eBay, vult aan: “De Intershop-software en de on demand webwinkelplatforms van GSI zijn bedoeld voor grote en middelgrote retailers. Door dit te combineren met onze nieuwste aanwinst, het opensourceplatform Magento voor kleinere bedrijven, versterken we onze positie als leidende, wereldwijd opererende commercepartner voor retailers en merken in alle soorten en maten.”

Strategische allianties bieden voor Intershop vooral nieuwe kansen om technologisch leiderschap uit te breiden en sneller te innoveren. Code sharing binnen het nieuwe partnerschap maakt gezamenlijke productontwikkeling mogelijk; een duidelijk competitief voordeel voor alle partners. Henry Göttler, lid van Intershops raad van bestuur: “Intershop en GSI gingen een strategisch partnerschap aan om een uniek verkoopplatform te bieden aan middelgrote en grote mondiale spelers, in licentievorm, maar ook als SaaS-oplossing (Software as a Service). Dit past perfect bij de strategische oriëntatie van eBay ten aanzien van wereldwijde online-verkoop.”

In Nederland maken uiteenlopende ondernemingen gebruik van de e-commerceoplossingen van Intershop, waaronder TomTom, KPN, De Telegraaf, Sanoma en Free Record Shop.

www.intershop.com 

Weergaven: 65

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden