Nederlands MediaNetwerk

Programma:
Juliana/ Eerste uitzending:
14-6 (Achttien)/ Zender:
Nederland 1 (EO)/ Tijdstip:
22.07 uur/ Aantal kijkers:
464.000/

 

'Nu haar achttiende verjaardag nadert, voelt Juliana (Marieke de Kleine) steeds meer de druk dat ze ooit haar moeder op zal moeten volgen. Ze voelt zich ongelukkig, want ze wil veel liever gewoon zijn, net als andere meisjes van haar leeftijd. Ze wil de wereld zien, ze wil studeren!

Maar eerst moet ze Hare Majesteit, haar moeder zien te overtuigen. Een lastige opgave, want zoals elke moeder wil koningin Wilhelmina (Ria Eimers) niets liever dan haar dochter beschermen tegen de buitenwereld. En juist als kroonprinses is zij zo uiterst kwetsbaar. Hoe zal Juliana haar moeder kunnen overtuigen?'

In deze schitterende Nederlandse drama serie wordt pijnlijk duidelijk dat een kroonprinses wel haar 18 verjaardag kan vieren maar nooit een onbezorgde bakvis zal worden. Toen Juliana zich bij haar moeder beklaagde dat ze helemaal niemand van de aanwezigen op haar feestje kende, er was zelfs niet 1 vriendin uitgenodigd, antwoordde haar moeder: ‘Het is niet jouw verjaardag, jouw verjaardag is van het hele Nederlandse volk. Ik dacht: Daar ben je dan mooi jarig mee.

Mochten er lezers zijn die denken, ik heb altijd al graag kroonprinses willen worden, al was het maar voor even, ik wil hier met klem adviseren, bezint eer gij begint. Kroonprinses of kroonprins kan een jammerlijke kwelling zijn waaraan geen eind lijkt te komen. Te denken valt hierbij aan Prins Charles, de eerste mens op aarde die van kroonprins een beroep heeft gemaakt. En het dient gezegd, hij is niet alleen als kroonprins in de wieg gelegd, nee, hij is voor het kroonprinsschap geboren.

Uiteindelijk mag Juliana in Leiden studeren, ze gaat ook op kamers maar dan zoals het bij een kroonprinses hoort. Er worden 2 villa’s in Katwijk gekocht/gehuurd, 1 voor haar en drie studiegenootjes, 1 voor de hofhouding/beveiliging. Noem het studeren op stand. Als Juliana een prijs wint op de universiteit, legt haar moeder haar fijntjes uit dat het doorgestoken kaart is. Ze vertelt Juliana dat iedereen bij haar in het gevlei wil komen. Koning Willem III had een mooie naam voor dat soort gepeupel, hermelijnvlooien noemde hij ze. 

Dat woord hermelijnvlooien bleef me bij, door haar beschermde opvoeding was Juliana veel maar niet streetwise. Ik dacht stel dat zo’n meisje tegen een man aanloopt, die dat wel is, dan is ze verloren. Maar dat is niet erg, wat zeg ik, dat is zelfs heerlijk. Mits het een brave ziel is met nobele intenties, dacht ik er bij. Ja, ik wil niet op zaken vooruitlopen, de toekomst van een meisje van 18 kun je nooit voorspellen. Maar ik dacht nog wel, wil het niet meemaken dat zo’n meisje verslingerd raakt aan een hermelijnvlo. Zou niet moeten mogen!

Wie net als ik nieuwsgierig is hoe het haar vergaat, 21 juni is ze er weer in een aflevering getiteld: Ik weet niets…. Zoiets noem ik veelbelovend!

 

  

Weergaven: 292

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden