Nederlands MediaNetwerk

De bescherming van internetactivist Rop Gonggrijp door de Nederlandse overheid steekt schril af bij de bescherming die IJsland biedt. “Het is onbegrijpelijk en schandalig dat Rop Gonggrijp niet dezelfde steun van de Nederlandse staat ontvangt, als ik van de IJslandse regering”, vindt Birgitta Jónsdóttir.

De Amerikaanse justitie onderzoekt of Jónsdóttir en Gonggrijp hebben meegewerkt aan de publicatie van de video Collateral Murder op WikiLeaks. De video toont  een Amerikaanse helikopteraanval op burgers en journalisten in Bagdad. Minister Rosenthal liet weten dat hij het niet uit sluit dat Nederland Gonggrijp over zal dragen aan de Amerikanen, mocht er een uitleveringsverzoek komen.

De IJslandse parlementariër Jónsdóttir, drijvende kracht achter het Icelandic Modern Media Initiative (IMMI), geeft op 3 mei, de Internationale Dag van de Persvrijheid, de Persvrijheidlezing. Tijdens de lezing gaat zij in op het IMMI, waarmee zij van IJsland het Zwitserland van de media wil maken.

Later in de avond is Jónsdóttir één van de sprekers in het debat After the Hype. Over de donkere kanten van internet. In dit debat staan de donkere kanten zoals censuur, afsluiten van internet en het loggen van persoonsgegevens centraal. Met Google en hostingsbedrijf Greenhost kijken we naar de rol van bedrijven en met Jónsdóttir staan we stil bij wetgeving. Wat kunnen overheden doen voor digitale persvrijheid?

Zowel de Persvrijheidlezing en de Avond van de Persvrijheid zijn live te volgen op de website van VillaMedia en op www.avondvandepersvrijheid.nl

De Persvrijheidlezing en de Avond van de Persvrijheid worden georganiseerd door Free Press Unlimited, de NVJ, NDP, Persmuseum en het Genootschap van Hoofdredacteuren.

www.avondvandepersvrijheid.nl
www.immi.is

Weergaven: 57

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden