Nederlands MediaNetwerk

Nederland telt inmiddels 10 vijf-sterren kookstudio's

Persbericht. Oisterwijk/19 mei 2010

Nederland telt momenteel 10 vijf-sterren kookstudio's en 3 vier-sterren kookstudio's. Crème de la crème van de Nederlandse kookstudiobranche meldt zich om zich te laten classificeren door de Nederlandse Kookstudio Classificatie (NKC).

Een kleine drie weken geleden ontvingen Vanessa Buurman en Chris Janssen van kookstudio Buurman & Janssen als eerste kookstudio van Nederland de 5-sterren classificering van de NKC. De hoogste sterclassificatie van de NKC.

“We zijn er heel blij mee deze certificering te mogen ontvangen, het onderstreept nogmaals waar we voor staan: kwaliteit, inspiratie en passie", aldus Vanessa Buurman.

De NKC is een maand geleden van start gegaan om aan de vraag naar een classificatiesysteem te voldoen. Consument, bedrijfsleven maar ook de kookstudiobranche zelf heeft momenteel duidelijk behoefte aan een “basispakket” van kwaliteitsaspecten via een sterrensysteem. De sterren helpen namelijk de Nederlandse en buitenlandse consument of het bedrijfsleven bij de keuze van een kookstudio. En dat is hard nodig volgens Diederik Bogaard, initiator van de NKC en eigenaar van de populaire website Kookstudiogids.nl.

Diederik Bogaard: “Momenteel telt Nederland bijna 500 kookstudio's en zijn er in de afgelopen twee jaar meer dan 60 kookstudio's bijgekomen.” “Het aantal nieuwe kookstudio's groeit nog steeds in een behoorlijk snel tempo.”

De diversiteit aan kookstudio's is in Nederland enorm. Onderricht wordt gegeven op velerlei niveaus en volgens vele formules. Het wordt voor consument en bedrijfsleven zonder
classificatiesysteem steeds moeilijker een onderbouwde keuze te maken voor een kookworkshop waar kookplezier is verzekerd.

Aan de hand van het aantal sterren kan men een keuze maken over het kwaliteitsniveau van de kookstudio omdat er bij elke stercategorie een minimum aantal basisnormen aanwezig moeten zijn.
Per stercategorie zijn er naast de verplichte basisnormen ook vrijwillige keuzenormen opgenomen om specifieke kwaliteitsaspecten van de kookstudio aan het licht te brengen. Een kookstudio die zich richt op de zakelijke markt zal bijvoorbeeld eerder vergaderfaciliteiten aanbieden, terwijl een kookstudio die zich richt op de particuliere markt vaker individuele kookworkshops zal aanbiedt.

Maar wie zijn nu de gelukkige 10 kookstudio's met een 5-sterrenclassificatie? Zij zullen het de komende tijd een stuk drukker gaan krijgen. Onderstaand vind je ze.


Kookstudio's met een 5-sterrenclassificatie:

Kookstudio Kleur-, Geur- en Smaakcentrum te Nieuwegein

Kookstudio Culi Consult te Vlissingen

Kookstudio CucinaUva te Neck

Kookstudio Studium Culinair te Naarden

Kookstudio Haren te Haren

Kookstudio Buurman & Janssen te Hoofddorp

Kookstudio KookGenoten te Hilvarenbeek

De Kookstudio te Neer

Kookstudio 10 Spices

Kookstudio 75 te Nieuw-Wehl

Je vind deze kookstudio's gemakkelijk terug op de website van Kookstudiogids.nl. Je kunt ze vinden door op stercategorie te zoeken via “uitgebreid zoeken” op: http://www.kookstudiogids.nl/NL/kookstudio-zoeken

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

NKC Service kantoor
Langvennen Oost 123
5061 DR Oisterwijk
tel: 013- 590 52 03
E. info@kookstudiosterren.nl
W. www.kookstudiosterren.nl

Weergaven: 586

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden