Nederlands MediaNetwerk

NRC Handelsblad en nrc.next verhuizen in 2012 naar Amsterdam. De kranten en de uitgeverij hebben een plek gevonden op het Rokin, in het hart van de stad. Het gebouw aan het Rokin 65 bood voorheen onderdak aan de Optiebeurs.

Voordat NRC het pand betrekt wordt het volledig gerenoveerd door eigenaar Dijkhuis Vastgoed Management. De gevel wordt opnieuw ontworpen door Cees en Diederik Dam (van architectenbureau Dam), de binnenkant door het bureau van architect Jaap Dijkman. “Het wordt een mooi, transparant gebouw met een groot café en een debatruimte op de begane grond”, zegt uitgever Hans Nijenhuis. “De lezers kunnen bij ons binnenlopen.”

NRC Handelsblad en nrc.next zijn nu gehuisvest langs de rijksweg A20 bij Rotterdam. Het huurcontract van die locatie loopt eind 2012 af. De kranten gaven al eerder aan naar een zichtbare locatie in het centrum van een grote stad te willen verhuizen. “Het is bijzonder prettig om met NRC naar de grootste stad en het meest betekenisvolle centrum van het land te gaan”, zegt hoofdredacteur Peter Vandermeersch.

De afgelopen weken is ook intensief gesproken met de gemeente Den Haag over huisvesting in de Haagse bibliotheek. “De bibliotheek is een prachtige locatie en het aanbod van Den Haag was goed,” zegt Nijenhuis. “Maar de combinatie van locatie, gebouw en prijs is in Amsterdam toch nog beter.”

NRC Handelsblad is in 1970 ontstaan uit een fusie van een Amsterdamse en een Rotterdamse krant: de Nieuwe Rotterdamsche Courant en het Algemeen Handelsblad. De krant is sinds 1970 gevestigd in Rotterdam, eerst op de Witte de Withstraat in het centrum van de stad en de afgelopen twintig jaar langs de A20. De nieuwe locatie ligt op een steenworp afstand van het beroemde Handelsbladgebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam.

www.nrc.nl
www.ntcnext.nl

Weergaven: 469

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden