Nederlands MediaNetwerk

Terwijl de sneeuwval overal in Europa voor grote problemen zorgt, is er ook een groep bedrijven die het dankzij de sneeuw aanzienlijk beter doet dan verwacht. Dit zijn de webwinkels en e-tailers. Ogone, één van Europa's grootste dienstverleners op het gebied van online betalingen, stelt dit vast op basis van het aantal verwerkte transacties sinds de sneeuw begin december begon te vallen.

Omdat Ogone in staat is meerdere landen met elkaar te vergelijken, nauwkeurig op dagelijkse basis omzetten bij te houden én een representatief deel van de Europese online verkoop via haar klantenbestand verwerkt, kan het bedrijf met zekerheid zeggen dat de omzetstijging in december groter is dan onder normale omstandigheden te verwachten zou zijn.

"De besneeuwde omstandigheden in Europa droegen bij aan een slechtere bereikbaarheid van de fysieke winkels en daarmee aan een tegenvallend aantal shoppers deze maand. De e-retailers profiteren hiervan", zegt Ray Bak, Country Manager van Ogone Nederland. "Het comfort van het shoppen vanuit de eigen woonkamer bleek aantrekkelijker dan de strijd aan te gaan met de elementen. Meer consumenten zijn gewoon thuis gebleven om te winkelen. Het 24/7-karakter van online winkelen vraagt wel om een gegarandeerde beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de achterliggende betalingssystemen. Dit is overigens probleemloos verlopen."

Ogone heeft in december 2010 aanzienlijk meer betalingstransacties gemeten dan verwacht. Het aantal dagelijkse online betalingstransacties lag in de eerste drie weken van december 20% hoger dan op grond van de vorige maand en eerdere jaren mocht worden verwacht, ook gecorrigeerd voor de normale december-invloeden.

www.ogone.com

 

Weergaven: 44

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden