Nederlands MediaNetwerk

Ik had als tiener altijd sterk de indruk dat PTT-post de nieuwe postcodeboeken, telefoongidsen, Wehkamp catalogi en Gouden Gidsen expres op zaterdag liet bezorgen, zodat een leger goedkope middelbare scholieren met loodzware fietstassen door de steden moest trekken. Deze onrijpe werknemers ontdekten steevast te laat dat de verdiensten van een jaartje postbezorgen lang niet genoeg waren om het tegen die tijd totaal versleten rijwiel te vervangen.

De catalogus was van de vier zware producten dan in elk geval de moeite van het inkijken waard, als je halverwege de bezorgronde uit zat te blazen op een bank in het park, de fiets geparkeerd tegen een te jonge boom die vervaarlijk doorboog. Ik herinner me vooral het sterke bladritme van het verkoopboek. Winterjassen, lange broeken (‘past niet? Geld terug!’) en lange leren laarzen (‘betaal in 12 termijnen’), vormden de opmaat tot de lingeriepagina’s - een absoluut prikkeldraadmoment. En als je dan zeker wist dat alle wandelwagenmoeders en bouvieruitlaatvaders zich ver van het parkbankje ophielden, ging de blik snel naar de Spannende Speeltjes Afdeling, ondertussen de bladzijden met wasmachines (‘gratis bezorgd’) bij de hand houdend om in noodsituaties veiliger beeld op schoot te hebben.

Waar de drie andere postbodespierontwikkelaars de omslag maakten naar een saaie opzoeksite op internet, daar transformeerde Wehkamp tot een hippe online shop.

En meer.

Vorige week zoemde het door retailminnend Nederland dat catalogusshop een winkel – wat zeg ik, een brandstore! - zou openen in de meest prestigieuze winkelstraat van Nederland: de ‘pc’ . Zoals het hoort in 2011 was dit ‘event’ omgeven door een hoop geheimzinnige (social)media ‘buzz’: een geheimgehouden ontwerper zou zijn (of haar) medewerking verlenen aan de opening. Wat zou het zijn, een Hyper Design Flagship, of juist een pop up store?

Nu is de winkelleegstand in de PC Hooftstraat beperkt. Dus waar moest die zaak komen? Zouden ze daar, in het natuurlijk leefgebied van de Nederlandse celebs het hele Wehkamp assortiment uitserveren? Eindelijk foto’s van Estelle Gullit die een, uh, wasmachine koopt?

Zoals steeds bij buzz-onderwerpen in 2011 viel het uiteindelijke resultaat tegen. De shop bleek een witte limo, waarin zes (kleumende) modellen aan het publiek de mode van Monique Collignon lieten zien. En niks fijne stofjes voelen: de MC Couture Light-collectie werd in de auto, online getoond. Op een notebook.

Daarna reed de witte limo weer weg.

Pop-away store…

Weergaven: 101

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden