Nederlands MediaNetwerk

Sabor: De eerste intellectuele glossy voor de culinaire wereld

Sabor, het eerste culinaire magazine voor Bon Vivants, ligt sinds enkele weken in de schappen. Oprichter van Sabor is Fermin Albert. Hij ontwikkelde een concept voor een intelligent culinair magazine met diepgravende artikelen met een grote variëteit aan onderwerpen en verzamelde een dreamteam om zich heen van (inter)nationale schrijvers, stylisten en fotografen.

Albert: ‘Ik hou veel van esthetiek en het stond voor mij dan ook vast dat de fotografie uitmuntend moest zijn. Door een verkennende en ruimdenkende blik over de grens te werpen, brengen wij een breed scala culinaire verhalen uit de hele wereld. Altijd geschreven op een intelligente en inspirerende manier. Kritisch en autonoom zijn, daar geloven wij in.’

De inhoud van Sabor is gebaseerd op drie hoofdpijlers. Wetenschap (kennis), inspiratie (voeden van creativiteit) en genieten. Terugkerende thema’s zijn reizen en cultuur, voedingswetenschap en voedselpolitiek, bijzondere interviews met tastemakers die hun gastronomische kennis delen en artikelen die de geschiedenis en het gebruik van bepaalde ingrediënten beschrijven.

Albert: ‘Onze schrijfstijl verschilt erg met die van andere culinaire bladen in Nederland. Sabor schrijft in een geëngageerde verhalende vorm en artikelen bevatten 2000 tot soms 5000 woorden.’ Uiteraard worden de teksten afgewisseld met artistieke (food)fotografie en smaakmakende recepten. Dit alles wordt tot één geheel gesmeed in een ingetogen rustige vormgeving die de kwalificatie art book rechtvaardigt.

In het eerste nummer van Sabor (zomer/herfst 2011) staat geitenvlees centraal. In een 29 pagina’s tellend dossier worden Nederlandse geitenboeren geportretteerd, de lekkerste seizoensrecepten prijsgegeven en krijgen lezers een lesje geitenvlees en geitenkaas eten. Verder in nummer één een intrigerend profiel van de Rotterdamse Francois Geurds die als eigenaar van restaurant Ivy hard bezig is om de gastronomische top te bereiken.

Kwaliteit staat bovenaan en daarom werkt Sabor enkel met de crème de la crème van de culinaire journaille. Klinkende namen werkten mee aan het eerste nummer van dit nieuwe magazine waaronder Darra Goldstein uit New York, oprichtster van het wereldwijd gewaardeerde magazine Gastronomica, Filip Verheyden van het internationale wijnmagazine TONG en Dale DeGroff, ook wel bekend als de cocktailkoning van Amerika.

Sabor verschijnt vanaf 2012 zes keer per jaar en is verkrijgbaar bij alle grote verkooppunten zoals AKO, BRUNA en Albert Heijn. SABOR kost € 6,95 per nummer en telt gemiddeld 148 pagina’s. Het magazine wordt uitgegeven door Albert Mayor Publications. Nummer 2 verschijnt op 8 december 2011 en is vanaf dan ook verkrijgbaar in België.

www.sabormagazine.nl

Weergaven: 156

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden