Nederlands MediaNetwerk

Social Media Engineers: Maak waarde social media voor bedrijven concreet

Procurios lanceert per 5 januari 2011 de Social Media Engineers. Met deze dienst begeleidt Procurios ondernemers heel praktisch en individueel bij het zetten van hun eerste stappen in de social media. In het Social-Media-Wilde-Westen schieten bureaus in het rond met socialmediastrategieën, workshops en implementatieplannen. Maar de belangrijkste vragen blijven voor de ondernemer onbeantwoord: wat is de waarde van social media voor jouw bedrijf? Hoe en waar kun je het beste beginnen? Conclusie: er is een grote behoefte aan doelgerichte 'sheriffs' die onderscheid kunnen maken tussen goed en kwaad.


De aanpak van Social Media Engineers is eenvoudig. Rogier van den Berg, Social Media Engineer en frequent bezoeker van workshops, licht een tipje van de sluier op: “We vragen eerst naar de marketing- en
communicatiedoelen van de ondernemer. Daarna onderzoeken we wat er over zijn dienst- of productcategorie wordt gezegd op internet. Op basis van die conclusies brengen we advies uit over de mogelijkheden. Wij maken daarmee social media 'tastbaar' en begrijpelijk. We halen de bullshit eruit. Daarnaast helpen wij de ondernemer stappen te zetten binnen verschillende sociale netwerken. Tevens krijgt de ondernemer toegang tot onze zeer uitgebreide kennisbank. Hierin vindt hij eenvoudige handleidingen voor verschillende toepassingen binnen de social media.”

“Bij de meeste workshops die ik bezoek worden geen concrete handvatten geboden voor de individuele ondernemer. Iedereen denkt wat zinnigs te zeggen over social media, maar dit blijven algemeenheden.”, vertelt Rogier. “Tijdens zo'n workshop wordt een overzicht gegeven van mogelijkheden en worden er leuke anekdotes verteld, maar antwoorden op de vraag hoe en waar je als ondernemer begint, is een groot gemis in de markt. Ondernemers zijn niet dom; ze realiseren zich heel goed dat sociale netwerken belangrijk zijn. Maar het is als water, je voelt dat het nat is, maar je kunt het niet beetpakken.”


Hoewel de dienst officieel pas van start gaat in het nieuwe jaar, heeft Procurios de toezegging van meerdere bedrijven, waaronder twee grote landelijke retailketens. Daarnaast hebben tientallen bedrijven nu al belangstelling getoond. De website van de Social Media Engineers is nog in een bèta-stadium: www.socialmediaengineers.nl en gaat per 5 januari 2011 live.

Procurios verbindt mensen, informatie en processen door slimmer te werken met internet. Dit houdt in dat het bedrijf bedrijfsprocessen ondersteunt en de mogelijkheid biedt informatie te ordenen via webapplicaties.
Procurios bedenkt, bouwt, implementeert en ondersteunt deze webapplicaties zelf. Dit zijn doorgaans maatwerkoplossingen op basis van standaardsoftware. Inmiddels werken duizenden tevreden gebruikers met de oplossingen van Procurios. Deze gebruikers werken bij uiteenlopende organisaties zoals ABN Amro, SNS Reaal Fonds, EO, Bestseller , Bike Totaal en New York Pizza.

www.procurios.nl

www.socialmediaengineers.nl

Weergaven: 61

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden