Nederlands MediaNetwerk

Spitsnieuws.nl, de website van dagblad Sp!ts, heeft vanaf vandaag een nieuw gezicht. Eigentijds en eigenzinnig. De inhoud en vormgeving zijn nóg beter afgestemd op de 1,2 miljoen maandelijkse bezoekers van de site.

Grootste innovatie is de Breaking News-balk, meent hoofdredacteur Willem Schouten. “De oude site was als weblog opgebouwd. We merkten bij grote nieuwsgebeurtenissen dat berichten te veel op zich bleven staan. Lezers misten context. Via de Breaking Nieuwsbalk kunnen we nu eigen verhalen, foto’s, graphics en relevante stukken uit het archief bundelen. Klik op de balk en als een gordijn van informatie en beeld wordt de hele bovenkant van de site ermee gevuld. We zijn de eerste nieuwssite in Nederland die met één druk op een knop zo’n impact kunnen bieden.”

Spitsnieuws.nl begint bovendien met Kruisvuur. De redactie laat in deze rubriek zes bekende weblogs in debat gaan over een actuele stelling. Bloggers van De Jaap, Dagelijkse Standaard, Sargasso, Retecool, Geencommentaar en Wij Blijven Hier werken mee aan het nieuwe concept. “Debat is een belangrijk onderdeel van onze webcultuur. Daar zorgen de reaguurders voor. Met deze battle of the blogs bieden we ze nog meer om zich druk over te maken. Ik verwacht vuurwerk. De deelnemers zijn creatieve opiniemakers op hun eigen sites. Maar hoe gaat het als ze rechtstreeks weerwoord krijgen van buiten de eigen aanhang?”, aldus Schouten.

Het vernieuwde Spitsnieuws.nl wordt verder uitgebreid met een dossier- en archieffunctie. Berichten van de internetredactie worden aangevuld met eigen verhalen uit de krant. Ook wordt het krantenarchief van Sp!ts gedigitaliseerd waardoor artikelen van de laatste twee jaar geraadpleegd kunnen worden. 

www.spitsnieuws.nl

Weergaven: 68

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden