Nederlands MediaNetwerk

Telegraaf Media Nederland: Amsterdammers blij met Amsterdams nieuws

Amsterdam en omstreken wordt via De Telegraaf en Sp!ts massaal op de hoogte gehouden van Amsterdams nieuws. Uit onderzoek van Bureau Consumenten Onderzoek blijkt dat ook de waardering hoog is, maar liefst 98% is zeer tevreden over het Amsterdamse nieuws in beide dagbladen. Deze week krijgen daarom 50 lezers een bos tulpen thuisbezorgd.

Elke vrijdag lezen 660.000 mensen het Amsterdamse nieuws in de Amsterdam tabloid van De Telegraaf en Sp!ts. Op dinsdag, woensdag en donderdag verschijnt in De Telegraaf ook nog de Amsterdam pagina die wordt gelezen door 465.000 personen. 99% van de lezers in de regio Groot Amsterdam geeft aan het nieuws trouw te lezen. Vooral de nieuwsartikelen, de rubriek Stadsmensen en de Uitagenda zijn geliefd.

Lezers hebben veel waardering voor de redactie van het Amsterdamse nieuws. Vooral de actualiteit van het nieuws (97% tevreden), de onderwerpkeuze (98% tevreden) en de relevantie van de onderwerpen (96% tevreden) worden gewaardeerd. 77% vindt het Amsterdams nieuws dan ook van toegevoegde waarde op de kranten.

Lokale bedrijven adverteren graag binnen het Umfeld van het Amsterdamse nieuws. Advertenties blijken voor lezers relevant te zijn. Maar liefst 52% van de lezers geeft aan naar aanleiding van een advertentie naar de winkel te zijn gegaan. Advertenties van restaurants, tuincentra, warenhuizen, elektronicawinkels, ambachtelijke winkels en kledingzaken willen lezers graag terugzien in de tabloid. Ook het aankondigen van uitgaanstips is succesvol. 77% wil graag op de hoogte gehouden worden van evenementen uit de regio.

Telegraaf Media Nederland doet regelmatig onderzoek onder haar lezers. Doel van onderzoek onder lezers van Amsterdam tabloid is om te meten in welke mate lezers tevreden zijn en hoe zij het Amsterdamse nieuws waarderen. Het geeft inzicht in het leesgedrag en de wensen van de lezers zowel op artikelniveau als advertentieaanbod. 

www.telegraafmedia.nl

Weergaven: 49

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden