Nederlands MediaNetwerk

Verbod op voorgenomen acties van de politie

De voorzitter van de Haagse afdeling van de Nederlandse Politie Bond roept op om donderdag 3 mei a.s. de avondspits in de Randstad volledig te ontregelen door met politieauto’s tergend langzaam over de snelwegen te gaan rijden. Dat leidt natuurlijk tot extreem lange files. De bond is boos omdat het in het nieuw bereikte “Kunduz-akkoord” de salarissen van politie mensen (opnieuw) worden bevroren.

Die boosheid acht ik zeker begrijpelijk, mede tegen de achtergrond van de uitkomst van de CAO-onderhandelingen voor gemeenteambtenaren, die wél 2 % salarisverhoging bij krijgen.

Echter,  het is voor mij volstrekt onacceptabel dat de politie deze actie wil gaan uitvoeren met middelen die hen door de belastingbetaler voor de uitoefening van hun politietaak ten dienste zijn gesteld: politieauto’s. Het effect dat ongetwijfeld met deze actie wordt behaald is: eindeloze verkeersopstoppingen, waardoor diezelfde belastingbetaler -die zelf natuurlijk ook wordt getroffen door de maatregelen uit het “Kunduz-akkoord”- veel later thuiskomt van zijn werk.

Ik voorspel dat ik, als ik met een aantal gelijkgestemden dezelfde actie zou gaan voeren als protest tegen de maatregelen die mij zullen treffen, ongetwijfeld kan rekenen op ingrijpen door de politie én op een forse bekeuring.

Het is dus meten met twee maten en het gaat in casu om misbruik van bevoegdheden en mogelijkheden.

Ik verwacht dat de Korpschefs tijdig aangeven deze actie ontoelaatbaar te vinden en dat zij tot disciplinaire bestraffing zullen overgaan als deze actie toch doorgaat.

Weergaven: 72

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden