Nederlands MediaNetwerk

Sinds de start op 22 maart heeft het nieuwste filmfonds van Nederland, storycatcher, al honderd verhalen ontvangen van jongeren die een korte film willen maken. Jongeren tussen de 13 en 23 jaar uit heel Nederland, geven massaal gehoor aan de oproep van storycatcher om de verhalen die zij zouden willen verfilmen op te sturen naar het filmfonds. Bij de eerste honderd ideeën zitten er filmverhalen uit allerhande genres als western, actie, avontuur en romantiek.

Gezien het grote enthousiasme verwacht de storycatcher-jury dat er de komende tijd nog meer ideeën worden ingestuurd. Jongeren die hun idee voor een korte film in willen dienen kunnen dat tot en met 5 september doen via www.storycatcher.nl.

Storycatcher, powered by Vereniging Veronica, is een filmstichting die jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 23 jaar de kans biedt om films, die maximaal 15 minuten duren, te maken. Dit kunnen ideeën zijn voor verschillende soorten filmgenres: drama, komedie, actie, documentaire of zelfs een western. Drie keer per jaar wordt er een selectieprocedure gehouden waar een aantal jongeren worden uitgekozen die hun ideeën mogen verwezenlijken.

Vervolgens biedt storycatcher deze jongeren bij elke fase van het productieproces van hun film waar nodig ondersteuning en faciliteiten. Dit gebeurt in samenwerking met bekende professionele filmmakers als Martin Koolhoven, Eddy Terstall, Dana Nechushtan en partners door het hele land, zodat ook jongeren buiten de Randstad de mogelijkheid hebben om hun film te maken. Tevens zorgt storycatcher voor de distributie van de films.

www.storycatcher.nl 

Weergaven: 332

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden