Nederlands MediaNetwerk

De enorm populaire sci-fi serie voor het hele gezin is weer terug op het scherm met een nieuwe Doctor en een pittige, nieuwe metgezel. Matt Smith neemt het roer over van de bij iedereen geliefde David Tennant als de op avontuur beluste Doctor. Zijn enthousiasme voor de rol is overduidelijk en de jas van de Doctor zit hem als gegoten. In deze serie wordt de Doctor op zijn reizen door tijd en ruimte vergezeld door Amy Pond, een onstuimige roodharige die zelf heel goed opgewassen is tegen allerlei soorten wezens zoals de Daleks, Weeping Angels en een geheimzinnige alien die het op Vincent van Gogh gemunt heeft. Het vijfde seizoen van Doctor Who gaat 2 februari om 18:00 uur in première op Syfy.

• De originele Doctor Who-serie liep oorspronkelijk van 1963 tot 1989 en was hiermee de langstlopende SF-serie ter wereld.
• Nadat er 16 jaar lang geen nieuwe afleveringen van de serie gemaakt waren, is op 26 maart 2005 de eerste aflevering in een nieuwe reeks uitgezonden op BBC One.
• Inmiddels is Matt Smith, die in het vijfde seizoen zijn debuut maakt, alweer de elfde Doctor sinds 1963.
• Andere acteurs die, volgens de geruchten, in de running waren voor deze rol zijn ondermeer Daniel Radcliffe, Russel Crowe én Catherine Zeta-Jones!
• Het duurt ongeveer 3 weken om één aflevering van Doctor Who op te nemen. De meeste scenes op locatie worden opgenomen in Cardiff, Wales.
• Toen de allereerste serie in 1963 werd gemaakt, wilden televisiepiraten maar al te graag de eerste tapes van deze uitzendingen in handen krijgen. Om dit te voorkomen labelden de producers de tapes destijds met Torchwood (een anagram van Doctor Who), voordat ze deze per koerier lieten verzenden. Deze anagram sprak Russel T. Davies wel aan en in 2006 ging een serie met deze naam, als spin-off van Doctor Who, in première.

www.Syfy.com

Weergaven: 81

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden