Nederlands MediaNetwerk

Worden Random Acts of Kindness de trend voor 2011?

Random Acts of Kindness zijn daden waarbij een persoon puur uit altruïstische overwegingen zich inzet voor een ander. Dat klinkt wellicht een tikkeltje ouderwets, misschien zelfs als iets uit de lang vervlogen seventies, maar niets blijkt actuelere dan deze vorm van goede daden verrichten. Volgens trendwatching.com zijn Random Acts of Kindness(#RAK) namelijk juist dé trend voor 2011.

Dit artikel verscheen eerder op 123people Blog.

Bedrijven doen iets goeds

Zie als Nederlands voorbeeld KLM, dat met gebruik van location based social network Foursquare vertrekkende reizigers verrast met een kleinood dat van nut kan zijn tijdens hun trip. Random Acts of Kindness hoeven dus niet alleen door personen uitgevoerd te worden. Ook bedrijven kunnen 'zomaar' iets goeds doen. Waarom ook niet? Zakendoen is mensenwerk. Het beste voor hebben met je klanten, daar zal het om draaien in 2011.



Winnaar Wil Verbruggen

Beste Buur 2010

Ook bij 123people geloven wij heilig in Random Acts of Kindness. Mede daarom hebben wij ons als partner van Buurtlink.nl verbonden aan de verkiezing Beste Buur 2010. Er zijn zoveel mensen die zich inzetten voor hun buurt, zonder dat zij daar iets voor terugvragen. Dit doen zij zonder morren, gewoon omdat het in de 'aard van het beestje' zit. Neem Wil Verbruggen uit Den Dungen. Samen met zijn vrouw Ria zet hij zich belangeloos in voor de gemeenschap. Als een vroegere buur naar het ziekenhuis moet, dan brengt Wil hem.


Video Buurtlink

Wil Verbruggen

Afgelopen vrijdag kreeg Wil Verbruggen uit handen van de burgemeester van Sint-Michielsgestel de award Beste Buur 2010 uitgereikt. Hoe hebben wij geholpen bij deze verkiezing? Met onze grootste kracht: verkeer. Bezoekers van 123people konden de persoon die zij zojuist hadden opgezocht - een buur, familielid of vriend - nomineren voor Beste Buur 2010. Dierenpark Amersfoort schenkt Wil - en 49 van zijn allerliefste buren - een dagje bezoek aan de dierentuin. En de gemeente Sint-Michielsgestel zorgde voor koffie, ongelooflijk lekkere gebakjes en de zaal waarin Verbruggen de award kreeg uitgereikt.



Maaskantje en uw goede daad?

Overigens reikte burgemeester van Sint-Michielsgestel niet geheel belangeloos de prijs uit aan Wil. Hij wilde benadrukken dat zijn gemeente, waar ook Maaskantje van de film New Kids Turbo onder valt, niet alleen maar uit 'verrekte mongols' bestaat. Daar hadden de aanwezigen bij de ceremonie alle begrip voor. Mijn vraag aan u als lezer: Welke goede daad gaat u of uw bedrijf verrichten in 2011?

Weergaven: 144

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden