Nederlands MediaNetwerk

WSPA campagne: Jonge reclamemakers gaan voor Diervriendelijk Reizen

De internationale top van reclamemakers onder 28 jaar heeft 40 spots ontwikkeld ten behoeve van de meerjarige WSPA campagne ‘Diervriendelijk Reizen’. De ontwikkeling van de filmpjes maakte deel uit van het Cannes Lions Festival dat eind juni werd gehouden. De Koreaanse Jin Hyung Kim en Lee Song, werkzaam bij het internationale reclamebureau Cheil, wonnen met hun spot de eerste prijs.

De filmmakers kregen de opdracht om met behulp van een Nokia telefoon met camera een spot van 60 seconden te ontwikkelen. De spots hebben als doel toeristen bewust te maken van het belang van diervriendelijk reizen en hen aan te moedigen geen attracties te bezoeken waarbij het welzijn van dieren ter discussie staat.

Onderzoek van WSPA Nederland bevestigt dat Nederlanders over het algemeen wel weten dat stierengevechten en optredens van dansende beren gepaard gaan met dierenleed. Van andere dierenattracties, zoals dolfijnenshows, is dat minder bekend. Voorlichting speelt hierin een cruciale rol. Francien Winsemius, hoofd campagnes WSPA: “Deze spots zijn een aanwinst voor WSPA en een prachtige aanvulling op ons voorlichtingsmateriaal. Ze laten mensen op een aantrekkelijke maar zeer duidelijke wijze kennismaken met het verborgen leed achter veel dierenattracties en tonen dat er minstens zulke leuke alternatieven zijn.” Alle ingezonden filmpjes zijn te bewonderen op www.canneslions.com/work/younglions/.

De meerjarige WSPA campagne Diervriendelijk Reizen heeft tot doel de Nederlandse toerist bewust(er) te maken van (verborgen) dierenleed tijdens de vakantie en concrete tips te geven over diervriendelijk reizen. Op de website van WSPA vindt men een overzicht van alle beschikbare informatie.

WSPA (World Society for the Protection of Animals) is de grootste alliantie van dierenwelzijnsorganisaties ter wereld. Als partner van honderden dierenwelzijnsorganisaties maken we ons sterk voor dierenwelzijn en streven we ernaar wreedheden tegen dieren stoppen. We opereren daarbij op alle niveaus, van individuen tot overheden. Om dierenwelzijn wereldwijd te verbeteren ondersteunen en ontwikkelen we grote campagnes, wetenschappelijk onderbouwde projecten en innovatieve educatie-initiatieven. Samen met de lidorganisaties, overheden en internationale organisaties bieden we ook noodhulp aan dieren in gebieden die door (natuur)rampen zijn getroffen.

www.wspa.nl
www.canneslions.com/work/younglions/

Weergaven: 61

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden