Nederlands MediaNetwerk

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden onderstreept belang nieuwe Waterschapswet

Op 1 oktober zal Maarten van der Weijden de officiële aftrap verrichten van de Waterschapsverkiezingen 2008. De Olympisch kampioen 10 kilometer Open Water Zwemmen verzorgt tevens een lezing over waterkwaliteit. De aftrap van de landelijke verkiezingen die worden gehouden van 13 tot en met 25 november, vindt plaats in het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht in Amsterdam.

Van 13 tot en met 25 november 2008 houden alle 26 waterschappen verkiezingen voor een nieuw waterschapsbestuur. Bij de Waterschapsverkiezingen in november 2008 zal onder de nieuwe Waterschapswet voor het eerst een lijstenstelsel worden gehanteerd. Op woensdag 1 oktober 2008 wordt de verkiezingscampagne feestelijk ingeluid met een bijeenkomst waar de lijsttrekkers van alle deelnemende partijen en de dijkgraven van alle waterschappen zijn uitgenodigd. Op de bijeenkomst wordt een inhoudelijk programma aangeboden. Op deze dag wordt ingegaan op het belang van een democratisch gekozen Waterschap en welke belangrijke rol de Waterschappen spelen in onze samenleving. Deze vragen worden vanuit verschillende perspectieven door vier specialisten behandeld.

Patrick Poelman, dijkgraaf van hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden legt het belang van democratisch gekozen waterschappen uit.

André Krouwel behandelt de thema’s van de komende Waterschapsverkiezingen en toont de tendensen volgens het Kieskompas.

Gerard Doornbos, dijkgraaf van Hoogheemraadschap Rijnland en lid van de Taskforce namens de waterschappen, zet uiteen wat de rol is van de waterschappen bij de veiligheid van Nederland.

Judith Hoogenboom van Projectgroep WaterWegen doet verslag van een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheid om energie terug te winnen uit het afval van de waterzuiveringsinstallaties.

De bijeenkomst zal om 17:50 worden afgesloten met een korte lezing over waterkwaliteit door een man die het belang hiervan aan den lijve ondervindt: Olympisch gouden medaille winnaar op de 10 kilometer zwemmen Maarten van der Weijden.

-------------------

Einde Persbericht

Noot voor de redactie:
Na de lezing is er een fotomoment met Maarten van der Weijden.

Afsluitend zal er tijdens de borrel gelegenheid zijn om met betrokkenen, kandidaten en sprekers van gedachten te wisselen. De dagvoorzitter Astrid Feiter, de gastsprekers en afsluiting van de dag zullen u overtuigen te gaan kiezen. Door uw stem uit te brengen, bepaalt u wie er straks in het bestuur van de waterschappen zitten. Zo heeft u invloed op de keuzes die het bestuur maakt als het gaat om waterbeheer. Het nieuwe bestuur wordt gekozen voor een periode van vier jaar: van 2009 tot en met 2012.

U kunt zich aanmelden bij Ilse de Wit via iwit@uvw.nl. Mocht u niet in de gelegenheid te zijn om te komen en u wilt wel informatie, dan kunt u dat opvragen bij bovenstaand email adres.

Namens de Stuurgroep Verkiezingen, Mevr. Drs. J.M. De Vries, Voorzitter stuurgroep Verkiezingen

Weergaven: 95

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden