Nederlands MediaNetwerk

CMC: Behoud van ruimte adverteerders in nieuw omroepbestel

Het CMC, Centrum voor Merk en Communicatie, gaat bij een mogelijke hervorming van het Nederlands omroepbestel uit van behoud van de ruimte voor adverteerders. Cruciaal is dan dat de omgeving professioneel is en goed functioneert. Gezag, kwaliteit, betrouwbaarheid en draagvlak zijn daarbij wezenlijke factoren. Niet alleen zullen deze het nieuwe bestel een volwaardige plaats kunnen geven in onze maatschappij, maar zij vormen bovendien de omgeving waarbij commerciële communicatie het best tot zijn recht komt. Dat is in het belang van het bestel, omdat zo uitzicht is op regelmatige en substantiële inkomsten uit reclame.

Het CMC stelt daarbij als voorwaarde dat er een scherpe en duidelijke afbakening komt van taken tussen het publieke bestel en de commerciële zenders. Verstoring van het speelveld is niet in het belang van een der partijen in het geding.

De publieke omroep blijft voor de commerciële communicatie van belang voor het bereiken van specifieke doelgroepen. Daarom is reclamevrij maken van de publieke omroep voor het CMC geen optie. De legitimering van reclame op zowel de publieke als commerciële omroepen binnen de genoemde randvoorwaarden van afbakening reikt over de volle breedte van het medialandschap en betreft dus niet enkel één type media. Binnen het crossmediale landschap waar de omroepen acteren, zal dan wel rekening moeten houden met het belang van andere marktpartijen.

Kortom, CMC kiest voor een nieuw omroepbestel waarbinnen adverteerders de ruimte behouden om op alle omroepen hun doelgroepen te bereiken. Het omroepbestel zal aan drie voorwaarden moeten voldoen:

Bij de afbakening van de taken binnen het Nederlands omroepbestel dient er sprake te zijn van een level playing field tussen alle omroepen. De ruimte voor adverteerders binnen het omroepbestel blijft behouden over de volle breedte van het medialandschap, en voor alle omroepen toegankelijk.

www.cmcnet.nl

Weergaven: 50

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden