Nederlands MediaNetwerk

Vrouwen hebben het recht om zelf te bepalen wa ze met hun leven én lijf doen. Maar dit is nog lang niet overal ter wereld het geval. Daarom knokt Cosmopolitan in haar novembereditie voor verbetering van vrouwenrechten. En dat doet ze samen met BNers Renate Verbaan, Victoria Koblenko en Wende Snijders. Wende kroop zelfs speciaal voor deze Cosmo-editie in de huid van reporter: zij maakte een indringend verslag van haar gesprek met Chouchou Namegabe Dubuisson radiomaakster en voorvechtster van vrouwenrechten in Congo.

Seks-recht nummer 1 noemt Cosmo het recht van vrouwen om nee te zeggen als hun seksuele grenzen worden overschreden. Cosmo geeft in dit Vrouwen knokken voor vrouwen-issue een aantal praktische adviezen voor ongemakkelijke situaties. Wees duidelijk. Schaam je niet als je ergens geen zin in hebt. Praat met je vriend, want lichaamstaal is niet genoeg. En: ga geen grenzen over omdat je hem niet kwijt wilt.

Bekende vrouwen vertellen over hun bijdrage aan deze strijd. Zo steunt Wende Snijders via Amnesty International de strijd van de Congolese journaliste en radiomaakster Chouchou tegen het seksueel misbruik van vrouwen in haar land. Renate Verbaan zet zich als Unicef-ambassadrice in voor onder andere Afrikaanse vrouwen en kinderen met een hiv-besmetting. Victoria Koblenko bekommert zich om Indiase meisjes die uit de prostitutie zijn gehaald en nu via Hair Heroes een nieuwe toekomst krijgen.

Meer dan 140 miljoen vrouwen ter wereld zijn besneden. Elk jaar komen hier 2 miljoen vrouwen bij. De Somalische Hayad (35) doet op aangrijpende wijze verslag van haar eigen ervaring als tienjarig meisje in Somalië. Inmiddels geeft zij hier in Nederland voorlichting aan Somalische ouders om vrouwenbesnijdenis tegen te gaan.

Samen kunnen we het verschil maken. Daarom kunnen de lezeressen ook zelf in actie komen door Cosmo's T-shirtactie te steunen. De actie is bedoeld om het lot van minder bevoorrechte vrouwen elders ter wereld te verlichten. Voor €19,95 steun je Unicef, Hair Heroes en Amnesty International en krijg je een T-shirt met als opdruk No dramaqueen. Just ♥ to be me.

Het novembernummer van Cosmopolitan ligt vanaf 14 oktober in de winkel.

www.cosmopolitan.nl

Weergaven: 48

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden