Nederlands MediaNetwerk

FreeVoice: Belangrijke rol voor media rond Birmese verkiezingen

Websites media in ballingschap bieden actuele informatie

In de aanloop naar de verkiezingen in Birma is een belangrijke rol weggelegd voor de Birmese media. Vorige week maakte de militaire junta van Birma bekend dat de verkiezingen gehouden zullen worden op 7 november 2010. Veel westerse landen betwijfelen of de verkiezingen wel eerlijk zullen verlopen, en ook bevriende buurlanden verenigd in ASEAN hebben hun bezorgdheid geuit.

De grootste oppositiepartij NLD van Aung San Suu Kyi heeft besloten de verkiezingen te boycotten. Andere oppositiegroepen hebben hun politieke partij wel laten registreren, hoewel ook zij hun twijfels hebben geuit over de kans op eerlijke verkiezingen.

Birma wordt sinds 1962 geregeerd door militairen, die hun macht hebben laten verankeren in de grondwet. Zowel de VN als ASEAN dringen aan op het toelaten van internationale waarnemers bij de verkiezingen, maar de militaire machthebbers lijken daartoe niet bereid. Mede daarom rust er een extra zware taak op de schouders van de Birmese media, die vanwege de repressie vaak vanuit ballingschap opereren, maar hun verslaggevers in Birma zelf hebben. Zij spelen een belangrijke rol in de informatievoorziening aan de bevolking van Birma, maar ook aan de rest van de wereld.

Drie partners van Free Voice hebben speciale verkiezings-sites opgezet waar alle ontwikkelingen rond de verkiezingen te volgen zijn. Niet alleen in het Birmees maar ook in het Engels. Alles wat u wilt weten over de Birmese verkiezingen vindt u hier:

http://www.mizzima.com/election2010.html
http://www.dvb.no/elections
http://www.irrawaddy.org/election/

Weergaven: 42

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden